17 juli 2018

Jongste NTTB-vereniging Ping Pong Alkmaar wil de lokale jeugd bereiken

Op 25 mei 2018 is Ping Pong Alkmaar opgericht. Deze nieuwe club in Alkmaar barst van de ambitie en wil voornamelijk regionale jongeren enthousiast maken voor de sport. Oprichter Mark Smith heeft direct twee jeugdteams ingeschreven voor de nieuwe competitie na de zomer.

Ping Pong Alkmaar is nog geen twee maanden oud, maar deze kersverse tafeltennisclub heeft in deze korte periode direct al naam gemaakt in de omgeving. De club organiseerde al diverse open trainingsavonden en deed onlangs met scholieren op het Alkmaarse Canadaplein een gooi naar een heus wereldrecord. Met 140 spelers probeerde oprichter Mark Smith het record van zoveel mogelijk deelnemende spelers in één tafeltennisrally te breken. Het Japanse recordaantal van 139 spelers werd niet gehaald, maar toch was Mark Smith blij met de vele publiciteit: men weet nu af van het bestaan van Ping Pong Alkmaar.
 
Tafeltennistrainer
Engelsman Mark Smith is al vele jaren actief in de tafeltenniswereld. Hij speelde vroeger in de nationale Engelse teams, kwam uit op hoog niveau België en Frankrijk, werkte in Londen als tafeltennistrainer en leraar en speelt nu sinds enkele jaren in de Nederlandse eerste divisie bij Tempo Team. “Met mijn vrouw en kinderen woon ik in Alkmaar en daar zette ik me in voor de jeugd van Alkmaar ’71. Die club focust zich nu alleen maar op senioren, terwijl ik echt wil inzetten op de jeugd. Daarom ontstond het idee om een nieuwe club op te starten. Ik ben al erg lang actief in de tafeltenniswereld en heb veel ervaring met het coachen van kinderen. Deze twee aspecten helpen mij en andere vrijwilligers hopelijk bij het opstarten van Ping Pong Alkmaar. Als senioren naar ons toe komen, dan stuur ik ze overigens door naar Alkmaar ’71, ik heb ook respect voor die club”, benadrukt Smith.
 
Foto van de poging het wereldrecord te breken (Foto Ping Pong Alkmaar)
 
Opleidingsclub
Om de lokale jeugd te enthousiasmeren voor tafeltennis, gooit Ping Pong Alkmaar letterlijk de deuren open voor iedereen. “We hebben nu pas vijftien leden. Nu richten we ons op de jeugd, maar het is mijn droom om hier een mooie, grote opleidingsclub op te bouwen en in de toekomst veel talenten op te leiden. Ik heb veel connecties met tafeltennistrainers die hetzelfde hebben gedaan in Engeland en hopelijk kunnen we met Ping Pong Alkmaar hetzelfde doel bereiken. We hebben een eigen locatie en organiseren trainingen en wedstrijden in de Stadskantine in Alkmaar, dat is een centrale plek in de stad waar je elkaar kunt ontmoeten. We willen niet-gebonden sporters op een laagdrempelige manier laten kennismaken met tafeltennis, uiteraard wel met de hoop dat ze in de toekomst lid worden. Ook wil ik projecten starten met middelbare scholieren, gehandicapten en vluchtelingen en de gemeente Alkmaar denkt mee over deze plannen.”
 
Recordpoging 2
In deze zomerperiode is het vrij rustig bij Ping Pong Alkmaar, net als bij zoveel clubs. Maar vanaf september gaat Mark Smith aan de slag om de vereniging te promoten in de regio. En hoe zit het met die mislukte wereldrecordpoging? “We gaan zeker weten een nieuwe poging wagen. En dit keer gaat het ons wél lukken”, besluit de vastberaden oprichter van de jongste NTTB-club van het land.