16 januari 2019

ITTF FA20 Para Dutch Open van 1 t/m 3 november in Stadskanaal

De Nederlandse Tafeltennisbond heeft een internationaal Paratafeltennis evenement naar Nederland gehaald. Het ITTF FA20 Para Dutch Open zal in het eerste weekend van november 2019 plaatsvinden in Stadskanaal.

Het evenement
Het ITTF FA20 Para Dutch Open tafeltennis is te vergelijken met een toernooi van de World Tour tafeltennis. FA20 betekent dat het een Factor 20 toernooi is. Er kunnen punten behaald worden voor de wereldranglijst. Zeker met het oog op de Paralympische Spelen 2020 in Tokyo kan dit voor spelers interessant zijn. FA20 is de categorie bedoeld voor spelers die op jacht zijn naar punten voor een hoge positie op de wereldranglijst, maar ook voor spelers die hun debuut willen maken in het internationale circuit. 

Het is de bedoeling dat diverse Nederlandse spelers uit de Talentgroep hier hun debuut gaan maken. Het betreft dan met name spelers die trainen binnen één van de para-RTC’s, die met dank aan de samenwerking aan de Johan Cruyff Foundation de laatste jaren opgestart zijn. Er bestaan ook FA40-toernooien. Hieraan kunnen alleen sporters deelnemen die al op de wereldranglijst staan. Bij continentale kampioenschappen (zoals de EK), de WK en bij de Paralympische Spelen kunnen nog meer punten behaald worden.

Toernooi-informatie
Het toernooi staat open voor Dames en Heren klassen 1 t/m 10 (1 t/m 5 betreft rolstoelers, 6 t/m 10 betreft staande spelers). Er is zowel een individueel als teamtoernooi. We verwachten ongeveer 200 deelnemers.

De organisatie en de locatie
Het evenement zal plaatsvinden op de locatie van vakantiepark, evenementenlocatie en Sportcentrum Pagedal. Dit is een veelzijdige locatie voor evenementen, recreatie en sport op de grens van Groningen en Drenthe. Door de combinatie van een groot sportcomplex, 150 bungalows, 50 appartementen, een luxe groepsaccommodatie en restaurants is Pagedal een perfecte locatie voor het toernooi: alles op één locatie. Pagedal was de afgelopen jaren bij diverse nationale en internationale sportevenementen (veelal para sporten) de locatie en partner van het event.

De NTTB is samen met Sportcentrum Pagedal verantwoordelijk voor de organisatie. Hiertoe zijn goede afspraken met elkaar gemaakt. De intentie is om het toernooi jaarlijks te organiseren.

Vrijwilligers
Voor de organisatie van het evenement is behoefte aan veel vrijwilligers. Heb je interesse om een leuke ervaring op te doen en een handje te helpen, dan kan je je nu al aanmelden bij toernooidirecteur Robbert Stolwijk via stolwijk@tafeltennis.nl.