29 januari 2018

Inschrijving Verenigingscongres 2018 geopend

Op zaterdag 3 maart 2018 vindt het verenigingscongres ‘Keuze = Succes’ plaats in het Landstede Sportcentrum in Zwolle. Vanaf vandaag kun je je tot en met zondag 11 februari inschrijven.

Het congres staat dit jaar in het teken van kennisdeling en inspiratie. We hebben met elkaar veel doelgroepen te bedienen. Van de jongste jeugd tot de ouderen, van de parasporter tot de recreatieve ping-ponger in de breedste zin van het woord. Maar hoe bereiken we deze spelers en nog belangrijker: hoe leggen we de verbinding naar de vereniging? Gelukkig zijn er genoeg verenigingen en initiatieven die er in slagen deze doelgroepen te bereiken en aan zich te binden. We kunnen dus van elkaar leren. Daarom bestaat het ochtendgedeelte van het programma uit twee good practice rondes waarbij je je laat inspireren door collega-verenigingen.

Na de lunch is het tijd om aan de slag te gaan. In de workshops krijg je de kans dieper in te gaan op het onderwerp en is er ruimte voor meer kennisdeling en discussie. De ambitie is om je huiswaarts te laten gaan met een concreet plan voor jouw vereniging. Er is veel variatie, zodat er voor iedereen wat te halen is.
We openen het congres plenair om 10:30 uur waarna het woord aan Bettine Vriesekoop is. De ambassadeur van onze tafeltennissport blikt kort terug op haar topsportverleden, de keuzes die zij heeft moeten maken en vertelt zij hoe zijn zich inzet voor de promotie van onze sport.

Na het plenaire gedeelte volgen de twee good practice rondes en een korte presentatie van het College van Voorzitters die iedereen graag bijpraat over het voorstel ‘De Bestuurlijke Organisatie van de NTTB’. Na de lunch in de businesslounge volgt de workshopronde en komt iedereen terug bijeen in de businesslounge voor de borrel. Hier kun je onder het genot van een hapje en een drankje kennismaken en napraten met de andere bestuurders en worden ook de prijzen van de ledenwerfwedstrijd uitgereikt. Vanuit de businesslounge kan je tevens de NK wedstrijden van dat moment goed volgen.