02 november 2016

Ingrid Koppelman verlaat NTTB

Per 1 december gaat Ingrid Koppelman een nieuwe uitdaging aan. Het hoofd Sport- en Productontwikkeling van de Federatie Samenwerkende Sportbonden (NTTB, SBN en KNAS) gaat werken bij In’to Languages, het expertisecentrum voor taal en communicatie van de Radboud Universiteit Nijmegen en Wageningen University & Research.

Ruim dertien jaar was Ingrid Koppelman werkzaam in de sport. Ze begon als accountmanager bij de Nederlandse Tafeltennisbond. Ingrid: “Ik kijk terug op hele mooie jaren. Als accountmanager mocht ik het hele land doorreizen, op bezoek bij tafeltennisverenigingen. Dat was super leuk. Ik constateerde al gauw dat in mijn relatiebeheer een belangrijke component ontbeerde: eigentijdse, praktische producten om verenigingen mee op weg te helpen. Hoe fijn was het daarom dat ik mijn uren en inzet kon uitbreiden naar de functie hoofd Sport- en Productontwikkeling (SPO).”

In die functie heeft Ingrid projecten en diensten gerealiseerd die inmiddels tot het vaste aanbod van de tafeltennisbond behoren zoals Table Stars, het NTTB verenigingscongres, accommodatieadvies, paratafeltennis en diverse opleidingen voor trainers, bestuurders, en scheidsrechters. De afdeling SPO werkt ook voor de drie bonden in de Federatie aan een Veiliger Sportklimaat, deelname aan landelijke promotiemomenten waaronder de Nationale Sportweek en ondersteunde aanvragen van subsidies zoals de Sportimpuls.

Ingrid: “Werken in de sport is prachtig, er zijn zoveel bevlogen mensen. In mijn karakter zit echter altijd de behoefte aan vernieuwing, aan ontwikkeling. Ook van mezelf. Het is daarom tijd voor een nieuwe uitdaging. Bij In’to Languages ga ik het Service Centrum leiden. Taal en onderwijs zijn mijn twee andere passies. Er zit veel ambitie bij deze organisatie. Dat past bij mij. De ambitie om meer leden te willen voor het tafeltennis is me niet gelukt te realiseren. Dat heb ik natuurlijk niet volledig zelf in de hand gehad. Ik heb wel gezien dat clubs die met onze producten aan de slag gaan, de clubs zijn die groeien. Ik gun elke club voldoende gekwalificeerd kader. Die stabiele factor is nodig in deze snel veranderende maatschappij.”

Er wordt in december een afscheidsborrel gepland. Ingrid: “Voor de mensen die ik niet meer zie of spreek, wil ik bij deze weg dank zeggen voor de fijne samenwerking, professionals én vrijwilligers, bonds- en clubbestuurders.”

Ingrid, jij ook bedankt! Veel succes in je nieuwe baan en we komen je vast nog tegen achter de tafeltennistafel.