30 januari 2019

Impuls Paratafeltennis biedt kansen voor jouw vereniging!

Met de steun van de Rabobank Foundation kan de Tafeltennisbond een extra impuls geven aan Paratafeltennis. Dit biedt ook kansen voor verenigingen die (nog meer) aan de slag willen met deze doelgroep. 

Er zijn in Nederland meer dan 1,5 miljoen mensen met een beperking. Ongeveer 500 daarvan zijn als paratafeltennisser geregistreerd bij één van onze verenigingen. Genoeg potentieel in deze doelgroep dus. En dat in combinatie met de toegankelijkheid van onze sport en het extra geld dat nu beschikbaar is! Vanuit de bond hebben we mede door deze impuls en de samenwerking met de Johan Cruyff Foundation extra materialen en capaciteit beschikbaar voor het organiseren van een aantal activiteiten. Verenigingen kunnen een aanvraag indienen om het benaderen van deze sporters een vliegende start te geven.

Het gaat op dit moment om een drietal activiteiten:
1. Tafeltennisdagen jeugd op Speciaal Onderwijs scholen/mytylscholen
2. Clinic/workshop ‘Tafeltennis als revalidatiesport’ in revalidatiecentra voor trainers, bewegingsagogen en fysiotherapeuten
3. Maandelijkse paratrainingen in het land
 
Kansen voor jouw vereniging
Voor alle activiteiten komen we graag als bond in contact met verenigingen die hierin interesse hebben. Ook maken we voor het benaderen van de scholen en revalidatiecentra graag gebruik van eventuele lokale contacten van de verenigingen. Heb je interesse in één van de activiteiten, neem dan contact op met de coördinator van dit programma, Saskia Meijer, via meijer@tafeltennis.nl. Lees meer informatie over de kansen voor verenigingen die aan de slag willen met paratafeltennis.