10 september 2018

Herinnering: Landelijke finale Table Stars the Battle 2019 wordt duotoernooi!

Omdat het seizoen voor een ieder weer van start is gegaan en de verenigingen weer toe werken naar de lokale basisschoolkampioenschappen, herinneren we de organiserende verenigingen aan de gewijzigde opzet van de landelijke finale, Table Stars the Battle:

De Tafeltennisbond organiseert al enkele jaren – tijdens de NK-A in Zwolle – de landelijke finale van het basisscholenkampioenschap onder de naam: Table Stars the Battle. Vanaf de komende editie in 2019 is de opzet gewijzigd, deelname is alleen mogelijk in teams van 2.
 

De landelijke finale vindt plaats op zondag 3 maart 2019.  De Tafeltennisbond heeft daar de beschikking over een grote breedtesporthal waarin 40 tafels staan opgesteld. Vanuit het hele land komen schoolteams tezamen om de strijd aan te gaan met andere scholen en daarbij natuurlijk een fantastische dag te beleven. Verenigingen die een lokaal basisscholenkampioenschap organiseren kunnen teams inschrijven voor de landelijke finale. Zij strijden dan met alle andere aanwezigen om de titel 'best tafeltennissende school van Nederland'.
 
Aanpassing opzet
Voorheen kende de finale altijd een opzet met teams van vier kinderen. In de nieuwe opzet schrijven scholen zich in per tweetal. Door deze wijziging wordt het laagdrempeliger om deel te nemen en sluit het beter aan bij de lokale toernooien die veelal in individuele of duo vorm georganiseerd worden. 
 
4 categorieën 
Schoolteams kunnen zich inschrijven in 4 categorieën: Jongens 5/6, Jongens 7/8, Meisjes 5/6 en Meisjes 7/8. 
 
Wie mogen er deelnemen aan dit evenement?
Een schoolteam bestaat uit 2 spelers. Omdat het evenement bedoeld is voor beginnende tafeltennissers zijn er voorwaarden opgesteld om te kunnen deelnemen. Zo kunnen er alleen kinderen deelnemen die 1: niet lid zijn van een tafeltennisvereniging of die 2: in het jaar ervoor na de zomer lid van een tafeltennisvereniging zijn geworden. Dus eigenlijk pas sinds kort tafeltennissen. De datum van lidmaatschap die wordt aangehouden is 1 september van het jaar ervoor. Ter voorbeeld: deelname aan the Battle 2019 is toegestaan als kind x op 1 september 2018 lid is geworden van een tafeltennisvereniging. Iemand die in maart 2018 lid is geworden mag dus niet deelnemen. 
 
Inschrijving
Teams kunnen via de website van de Tafeltennisbond worden opgegeven voor The Battle. Inschrijven kan vanaf 1 oktober 2019.
 
Plek reserveren
Indien je wel wilt deelnemen met één of meerdere teams maar nog niet alle gegevens zoals namen en shirtmaten hebt, stuur dan een e-mail naar groot@tafeltennis.nl en reserveer een plek voor de landelijke finale.
Meer info? Neem dan alvast een kijkje op onze website