04 april 2019

Haal je spelregelbewijs via Tafeltennis Masterz!

Jeugdspelers let op! Competitie-spelende jeugdleden kunnen vanaf 1 september 2019 hun spelregelbewijs halen via www.tafeltennismasterz.nl. Via dit NTTB-platform kan je met je eigen account je spelregelbewijs halen, zodat je kan laten zien dat je de regels beheerst. Maar het belangrijkste is dat hierdoor je eigen spelplezier en dat van anderen groter wordt. Zeer belangrijk: iedereen in de leeftijdscategorie 13 tot en met 17 jaar die mee wil doen aan de najaarscompetitie 2020, moet voor 1 juli 2020 zijn of haar spelregelbewijs hebben behaald!

Waarom het spelregelbewijs?
Spelregels maken de sport! In wedstrijden is het voor het spelplezier belangrijk dat spelers op dezelfde manier omgaan met de spelregels. Spelregelkennis helpt sporters respectvol en sportief met elkaar om te gaan. Iedereen die dit beseft, erkent onmiddellijk het enorme belang om de spelregels goed te kennen en ernaar te handelen. Hierdoor worden de wedstrijden eerlijker, is er minder discussie en bovendien gaat de kwaliteit van de sport omhoog. Ook neemt de effectieve speeltijd toe!

Door het spelregelbewijs te halen, laat je aan iedereen zien dat je de spelregels goed beheerst. In veel andere sporten mag je helemaal geen wedstrijden spelen zonder zo'n spelregelbewijs en ook in het tafeltennis gaan we, met bovengenoemde argumenten, het behalen van het spelregelbewijs verplicht stellen voor de jeugd. 

Hoe het proces precies in zijn werk zal gaan, maken we bekend zodra alles met de ontwikkelaar van de site is geregeld. Voorlopig kun je op de site www.tafeltennismasterz.nl alleen nog oefenen. Een account aanvragen is dan ook tijdelijk niet mogelijk.

Test alvast je kennis
Vanaf 1 september 2019 is het mogelijk om je spelregelbewijs te halen. De oefenvragen hebben betrekking op zowel spelregels als spelsituaties. Hierdoor kun je jezelf goed voorbereiden op de eindtoets die vanaf september 2019 beschikbaar zal zijn!