15 januari 2019

Groningse kampioenschappen 2019

Het grootste tafeltennisevenement van het Noorden gaat vrijdag 25 januari van start. Dan vinden namelijk de Groninger Kampioenschappen Tafeltennis in de gemeente Loppersum plaats. Het driedaagse evenement met bijna 350 deelnemers wordt voor de 2e keer georganiseerd door de tafeltennisverenigingen TALO en MIDSTARS en wordt gehouden in de Boshal aan de Bosweg in Loppersum. De sporthal in Loppersum is dan drie dagen lang de tafeltennismekka van de provincie.

Vrijdag gaat de organisatie met twee professionele promoteams eerst tafeltennis promoten via clinics voor basisschoolkinderen uit Loppersum en Middelstum, ’s avonds mag de “oude garde” aan slag tijdens de Open Veteranen. Op dezelfde avond zal er ook de Open Lopster Kampioenschappen plaatsvinden voor (ex-) inwoners uit de gemeente Loppersum, die nog niet lid zijn van een tafeltennisvereniging.
 
Zaterdag wordt het toernooi geopend door burgemeester Hans Engels van de gemeente en daarna mogen de jeugd en de G-tafeltennissers onderling uitmaken wie jeugdkampioen en G-kampioen wordt van de provincie Groningen in zowel enkel- als het dubbelspel.  Zondag zijn de senioren aan de beurt met onder andere Shuo Han Men en titelverdediger Peter Verweij. Ook zondag wordt er net als zaterdag uiteraard gestreden voor het kampioenschap in zowel enkel als dubbel.
 

Toegang is uiteraard gratis dus kom langs bij het grootste tafeltennisevenement van het Noorden.

Programma:

Adres: Sporthal De Boshal, Bosweg 27D Loppersum

Vrijdag 25 januari
10:00 – 15:00 Table Stars Promotie Dag (basisscholen uit Middelstum en Loppersum)
19:00 – 23:00 Open Groninger Kampioenschappen Tafeltennis Veteranen (veteranen uit heel Nederland)
19:00 – 23:00 Open Lopster Kampioenschappen Tafeltennis ((ex-) inwoners van de gemeente Loppersum)

Zaterdag 26 januari
9:00 – 18:00 Open Groninger Kampioenschappen G-Tafeltennis ENKEL & UNIFIED (spelers met een verstandelijke beperking)
9:00 – 18:00 Groninger Kampioenschappen Tafeltennis Jeugd ENKEL & DUBBEL (jeugdspelers uit de provincie Groningen)

Zondag 27 januari
9:00 – 18:00 Groninger Kampioenschappen Tafeltennis Senioren ENKEL & DUBBEL (seniorenspelers uit de provincie Groningen).