08 mei 2018

Gezocht: vereniging voor organisatie thuisinterlands van Oranje

Op dinsdag 20 november 2018 staat een dubbele thuisinterland in het kader van het EK voor teams op het programma. De Tafeltennisbond zoekt een ambitieuze vereniging voor de organisatie. Bekijk het bidbook en vertel ons jouw plannen!

Op dit moment kunnen we genieten van de prestaties van onze nationale teams tijdens het WK in Halmstad, Zweden (29 apr - 6 mei). Daarna gaat de race om een plek op het EK Teams 2019, dat gespeeld zal worden van 3 t/m 8 september in Nantes (FRA), verder. In 2018 wordt de gehele eerste fase van het toernooi gespeeld en is dus nu in volle gang. Op 27 februari konden de tafeltennisfans in Zwolle al genieten van een dubbele confrontatie tegen Italië (dames) en Montenegro (heren).

Bidbook
De Nederlandse Tafeltennisbond biedt, als verantwoordelijk organisator van de interlandwedstrijden, (tafeltennis)clubs en andere organisaties de mogelijkheid om op 20 november 2018 een dubbele thuisinterland te organiseren. Het bidbook dient daarbij, samen met de ECQ Directives, als werkdocument voor potentiële organisaties om een bod uit te brengen.

Alles over het EK
De Nederlandse dames komen uit in de A categorie, bestaande uit 6 groepen van drie landen die elkaar treffen in een thuis- en uitwedstrijd. De 6 groepswinnaars en nummers twee plaatsen zich rechtstreeks voor de 3e fase. De nummers 3 gaan naar de 2e fase en mogen proberen om alsnog de 3e fase te bereiken. Het herenteam is ingedeeld in de B categorie die bestaat uit 6 groepen van drie of vier landen. Van deze groepen gaan de nummers één en twee door naar de 2e fase en voegen zich bij nummers 3 van de A groepen om te spelen voor de resterende plaatsen van de 3e fase. De nummers drie en vier van de B groepen zijn uitgespeeld.

De loting voor de 1e fase is in november 2017 uitgevoerd. De Nederlandse dames (2e geplaatst) zijn in groep A2 gekomen met Kroatië (12) en Italië (17). De heren (3e geplaatst in de B categorie) treffen in groep B3 Estland (12) en Montenegro (15). Het speelschema levert op 27 februari en 20 november 2018 twee keer een dubbele thuisinterland op, waarvan de eerste zoals gezegd reeds in het Landstede Sportcentrum in Zwolle is gespeeld.

Interesse?
Potentiële organisaties hebben tot 1 juni de tijd een bid uit te brengen. In de maand juni (of eerder indien mogelijk) zullen vervolggesprekken worden gepland.

Contactpersoon
Voor aanvullende informatie, vragen of toesturen van het bid kan contact opgenomen worden met Robbert Stolwijk, Hoofd Wedstrijdsport van de NTTB, via stolwijk@tafeltennis.nl.