29 oktober 2018

Gewijzigde opzet NTTB Beker dames

De uitnodiging tot inschrijving voor de NTTB Beker 2018 (landelijke teams, zonder Eredivisie) is verstuurd. Bij de dames is de opzet gewijzigd.

Dames
Om meer dames aan te kunnen spreken is de opzet bij de dames veranderd. Teams bestaan uit twee speelsters, ongeacht voor welke vereniging ze uitkomen. Alle in Nederland in het najaar van 2018 competitie spelende dames kunnen inschrijven, met uitzondering van speelsters die uitkomen in:

  • de Eredivisie dames
  • buitenlandse competities
  • de landelijke herencompetitie

Dit om een zo gelijkwaardig mogelijk niveau te kunnen garanderen. Bovendien is pas twee weken na sluiting definitief bekend welke teams vanuit de Eredivisie in de Final Four van de Eredivisiecup actief zullen zijn.

Heren
Bij de heren is de opzet ongewijzigd. Deelname is mogelijk voor herenteams, gevormd door spelers van één en dezelfde vereniging, die in de najaarscompetitie 2018 competitiegerechtigd zijn voor die vereniging uit te komen in de 1e, 2e of 3e divisie. Er kunnen in de voorronde maximaal 16 teams bij heren deelnemen.

De voorronde wordt gespeeld op zondag 18 november en de Final Four zal plaatsvinden op zondag 9 december te ‘s Hertogenbosch. Net als voorgaande jaren zal het bekertoernooi worden gespeeld in twee categorieën, namelijk een voor de Eredivisieteams (Eredivisiecup) en een toernooi voor de overige landelijke teams (NTTB Beker).