02 april 2018

Geslaagd Para Ranglijsttoernooi in Venray

Alweer voor de 38e maal organiseerde de Invaliden Sport- en Belangenvereniging Venray e.o. (ofwel  ISBV Venray e.o.) samen met TTV Red Stars het jaarlijkse Nationale Para Ranglijst Tafeltennistoernooi  voor mensen met een beperking in de tafeltennishal van TTV Red Stars.

Op de zaterdag voor Pasen waren de vrijwilligers al vroeg aanwezig om de dag zo goed mogelijk te laten verlopen, maar vooral om de sporters een mooie en sportieve dag te laten beleven. Deze spelers kwamen uit heel Nederland. Rotterdam, Delft, Zoetermeer, Leeuwarden, Zwolle, Helmond, Budel, Amersfoort, Nijmegen, Arnhem, Weert, Blerick, Brunssum en natuurlijk Venray.

Om 10.00 uur gaf voorzitter Mat Klaassens het startsein en al snel waren de wedstrijden in de 5 verschillende klassen in volle gang. De klasse 1 en 2 waren samengevoegd, waar de overige klassen 3 t/m 6 goed genoeg bezet waren voor een aparte klasse met in totaal ongeveer 65 spelers. Er werden prachtige wedstrijden gespeeld en de lange rally’s waren niet van de lucht, wat leidde tot een flinke daling van het energie niveau van de spelers. Dit kon gelukkig in de goed verzorgde kantine weer op peil gebracht worden. Nadat alle wedstrijden in de verschillende poules waren afgelopen, sommige met enkele verrassingen, ging het toernooi verder in een winnaars- en een verliezersronde. Hierin werden er wederom goede wedstrijden gespeeld en zeker niets cadeau gegeven.

Uiteindelijk is het een gezellige, sportieve dag geworden en was iedereen moe maar voldaan. En zoals al vaker is gebleken doen de sportprestaties van deze sporters met een beperking niet onder voor hun valide sportvrienden! Na afloop van de finales werden de prijzen uitgereikt door voorzitter Mat Klaassens en toernooileider Huub Thijssen.Uitslagen  
   
Klasse 1 en 2 Klasse 3
1. Jeroen Kuijpers, Tafeltennis Nijmegen 1. Yannick Paredis, Budilia
2. Erryshar Filomena, Alexandria ‘66 2. Tim Vinck, TTC Asterix
3. Arthur Brans , Helmond ‘57 3. Monique La Brijn, Redeoss
4. Karin Geuns, Megacles 4. Gert Bolmer, Red Stars
   
Klasse 4 Klasse 5
1. Katinka van der Wees, Taverzo 1. Gertjan Bolle, GSVA
2. Melanie Vullings, Megacles 2. Ivo Brouwer, Alexandria ‘66
3. Stijn Weghs, Megacles 3. Kelly Creemers, ISBV
4. Klaas Haanstra, ISVA 4. Alma van Gils, GSVA
   
Klasse 6  
1. Marcel Leyten, BGS  
2. Rahim Azdhari, ISBV  
3. Gerard Reijngoud, TTC Asterix  
4. Carlijn Beers, Never Despair  

 

Winnaars verliezersronde-finales: Klasse 3: Arie van Looy, BGS; Klasse 4: Kees La Brijn, Redeoss; Klasse 5: Carlijn Tolboom, GSVA en Klasse 6: Adri de Graaf, Redeoss. In klasse 1en 2 is geen verliezersronde-finale gespeeld.

Alle uitslagen zijn terug te vinden op nttb.toernooi.nl.