12 juni 2018

Finales Nationale Jeugdmeerkampen 2018

De Nationale Jeugdmeerkampen horen bij de oudste tradities van de NTTB. Het is het enige toernooi waaraan alle jeugdleden van de NTTB kunnen deelnemen. De start is in het najaar met de afdelingsronden en het mondt uit in de finales voor de beste 12 spelers per leeftijdscategorie. De finales worden al vele jaren gespeeld in sportcentrum De Heuf in Panningen, zo ook afgelopen weekend. De handbalarena van Herpertz/Bevo wordt éénmaal per jaar door het vaste organisatieteam onder leiding van Wiel Schers omgetoverd in een prachtige tafeltennisarena. Het winnen van de 12-kamp is voor velen de mooiste nationale prijs, en voor velen is het halen van de finales al een hoogtepunt. 
 
Het niveau tijdens de editie van 2018 was hoog. Opmerkelijk was dat vijf van de acht winnaars geen enkele wedstrijd verloren, iets wat niet vaak voorkomt. De winnaars van de juniorenklassen hoorden daar niet bij, maar de beide favorieten maakten de verwachtingen wel waar. Thomas Baart had dit seizoen al alle nationale toernooien gewonnen en deed dat ook nu. Na een nederlaag op zaterdag tegen Lode Hulshof moest hij even Nolan Schultz en Elwin Huiden naast zich dulden, maar de onderlinge confrontaties met die concurrenten werden overtuigend gewonnen. Elwin had een langere adem dan Nolan, wat hem in de slotfase de tweede plaats opleverde. 
 
Shuohan Men en Emine Ernst voerden lang samen de meisjes juniorenranglijst aan. Tegen de verwachting in liet Shuohan zich verrassen door Karlijn van Lierop, maar in het slotduel met Emine, die tot dat moment pas één game had verloren, was ze weer helemaal bij de les: ze gunde Emine slechts 16 punten. Karlijn zag haar stunt beloond met plaats 3. Nationaal kampioene Rachel Gerarts moest halverwege dag 1 geblesseerd afhaken. 
 
Kadetten
Het meeste spektakel van het weekeinde was te zien in de jongens kadetten. Vooral Kas van Oost zorgde voor oogstrelende momenten met als hoogtepunt de rally tegen Milo de Boer waarin hij eerst achter de omheining terecht kwam en vervolgens doodleuk weer terug sprong waarna de rally gewoon doorging. Het punt ging overigens wel naar Milo. Maar ook Barry Berben, Floris Zur Mühlen, Gabrielius Camara en Jelle Moris speelden fraaie wedstrijden. Pas in de slotronde besliste Barry met een krappe winst op Gabrielius de strijd in zijn voordeel. Floris verloor van beiden, maar schoof dankzij beter onderling resultaat tegen Gabrielius en Kas nog door naar plaats 2. Chana van der Venne en Fleur Hoogeveen waren de besten van de meisjes kadetten, al ging dat bij beiden zeker niet vanzelf. Hun onderlinge duel stond bol van spanning en werd pas bij 12-10 in de vijfde game in het voordeel van Chana beslist. Hannah de Ruiter was de meest constante van de rest wat haar op de 3e plaats bracht. 
 
Beste pupil
Remi Chambet-Weil liet er geen enkele twijfel over bestaan wie de beste pupil van dit toernooi was. Hij morste slechts één game, tegen de uiteindelijke nummer 4 Anuar Behari, maar de wedstrijden tegen nummer 2 Stef Koppejan en nummer 3 Luuk Houtgast eindigden in zeer overtuigende 3-0 overwinningen. Bijna eenzelfde superioriteit liet Xijin Zheng bij de meisjes pupillen zien. Nationaal kampioene Anouk van den Boom bleef twee games lang heel dichtbij, maar daarna stormde Xijin door naar tweemaal 11-2. Anouk moest daarna ook de tweede plaats afstaan aan Tanya Misconi. 
 
Bij zijn tweede optreden in de finale deed Ivan Kahn wat vader Jonah nooit lukte: de NJM winnen. En dat ook nog ongeslagen. Helemaal zonder moeite ging dat niet maar op de belangrijke momenten stond hij er. Teun Salentijn, Koen Houtgast en Robin Vos vochten een fel duel uit om de tweede plaats, dat uiteindelijk op games door Teun werd gewonnen. 
Tess Stroeve bezorgde zichzelf een mooi verjaardagscadeau door de meisjes welpen te winnen. Wat in april bij de NJK nog niet lukte, winnen van favoriet Lynn Schijven, lukte nu ondanks een 0-2 achterstand wel. Ook de andere wedstrijden gingen niet vanzelf, maar alles werd wel gewonnen. Lynn verloor ook van Ilse de Regt, maar behield wel plaats 2. 
 
De uitslagen zijn te vinden op de speciale pagina van Toernooi.nl
 
NJM