07 januari 2019

Extra impuls Paratafeltennis

In 2019 wordt een nieuwe impuls aan Paratafeltennis gegeven. Met steun van trouwe partners en een éénmalige extra donatie, wordt geïnvesteerd in tafeltennis voor sporters met een beperking.

In de zomer van 2018 heeft de bond een aanvraag gedaan voor financiële ondersteuning voor paratafeltennis bij de Rabobank Foundation. In het najaar is de aanvraag toegekend en zijn we aan de slag gegaan. 

In het kort maakt de steun van de Rabobank het mogelijk om extra materialen aan te schaffen en extra activiteiten te verrichten om paratafeltennis meer onder de aandacht te brengen van de doelgroep. Denk hierbij aan clinics op speciaal onderwijs locaties en revalidatiecentra. Waar mogelijk worden de regionale of lokale verenigingen ook betrokken.
De extra impuls komt bovenop de jarenlange steun van de Johan Cruyff Foundation en de ondersteuning van de Dirk Kuyt Foundation bij het NK Paratafeltennis.

Bij materialen moet je denken aan:

  • rolstoelen
  • rolstoeltafels
  • een speciale programmeerbare tafeltennisrobot
  • materiaalpakketten (foto) 

De eerste activiteiten die wij dankzij de extra ondersetuning organisatie vinden al in januari plaats:

  • Op 4 januari was de eerste trainingsdag (van een serie van 10 keer) die we dit jaar in het land organiseren om paratafeltennis dichterbij de doelgroep te brengen en verengingen extra inpulsen te geven

  • Op 9 januari (Rotterdam) en 31 januari (Utrecht) worden workshops gegeven op Revalidatiecentra, voor bewegingsagogen, buurtsportcoachen en tafeltennistrainers. Ook hiervan gaan we er 10 organiseren

  • Op 11 januari is de Paralympic Experience Day bij Hogeschool Windesheim in Zwolle met een clinic Paratafeltennis
     
  • Tenslotte worden nog paratafeltennisactiviteiten georganiseerd op Mytylscholen en wordt gewerkt aan een opleiding tot Paratafeltennisbegeleider

Voor meer informatie: neem contact op met Saskia Meijer, coördinator van dit project, of Marthijn van der Wal, coördinator Sportparticipatie.