29 december 2017

Even voorstellen: Daan de Jong

Daan de Jong (24) is een nieuw gezicht bij de Tafeltennisbond. Per 1 januari treedt hij in dienst als Medewerker Communicatie voor negentien uur in de week. Hij stelt zichzelf voor.

Daan, kun je allereerst even in het kort iets over jezelf vertellen?
Ik heb twee jaar geleden de hbo-studie journalistiek afgerond in Tilburg. In die stad ben ik geboren en ik woon in het nabijgelegen Oisterwijk met vier kameraden. Ik heb een relatie met Manon. Sinds ik ben afgestudeerd, werk ik als freelancejournalist. Bij Het Brabants Dagblad ben ik regioverslaggever, sportredacteur en eindredacteur. Daarnaast werk ik ook voor BN DeStem als journalist en ben ik tekstschrijver.

Ben je een goede tafeltennisser?
Al mijn hele leven ben ik een enorme sportfanaat, maar ik heb geen tafeltennisachtergrond. Althans niet op representatief niveau. Ik ben een zeer fanatieke voetballer en tennisser, die twee sporten beoefen ik al zowat mijn hele leven. En daarnaast heb ik in mijn ouderlijk huis vele uren in de schuur doorgebracht sinds de komst van de tafeltennistafel. Het duurde niet lang of ik was mijn vader en oudere broer steeds de baas. Ik durf ook wel te stellen dat ik beter ben dan bijna al mijn vrienden. Maar tegen een echte tafeltennisser ga ik hard onderuit. Ik ben een beetje ‘de koning van de camping’ haha!

Waarom heeft de NTTB juist jou aangenomen?
Ik ben nog vrij jong, maar heb al veel ervaring in de journalistiek. Ik ben gewend om flexibel te zijn en snel en efficiënt te werken onder behoorlijke tijdsdruk. Met mijn creatieve pen en vernieuwende ideeën hoop ik de interne- en externe communicatie op een punctuele manier te verzorgen namens de NTTB.

Wat verwacht je van je baan bij de NTTB en wat zijn je doelen?
Ik heb het idee dat ik bij een goede, leerzame en ambitieuze bond ben terechtgekomen. In mijn eerste weken ga ik als een spons zoveel mogelijk informatie in me opnemen over de NTTB en tafeltennis in het algemeen. Het is misschien een nadeel dat ik niet uit de tafeltenniswereld kom, maar anderzijds kan ik een frisse blik werpen op de huidige gang van zaken. Ik denk dat de NTTB haar bereik kan vergroten door onder meer de inzet van sociale media te vergroten. Daarnaast hoop ik de contacten met de leden erg goed te onderhouden en zo snel mogelijk veel mensen te ontmoeten. Ik wil mezelf in de tafeltenniswereld ontwikkelen en in de lunchpauzes zelf een betere tafeltennisser worden!

 


DR