08 november 2017

Europese Jeugd Top 10 in 2019 naar Nederland

De ETTU heeft recent de organiserende landen van de komende drie edities van de Europese Jeugd Top 10 bekend gemaakt. In 2018 is het evenement in Portugal (Vila Real), in 2019 in Nederland (Noordwijk) en in 2020 in Duitsland (Berlijn).

De Europese Jeugd Top 10 is een van de belangrijkste toernooien voor junioren en kadetten in Europa. De recente editie in Engeland leverde Cristian Pletea (Roemenië), Adina Diaconu (Roemenië), Samuel Kulczycki (Polen) en Sophie Klee (Duitsland) op als winnaars. Het toernooi geeft ook spelers uit het organiserende land kans om te spelen tegen de Europese jeugdtop.

De editie van 2019 zal gaan plaatsvinden in Noordwijk. Jan Simons, voorzitter NTTB, over deze toewijzing: “We zijn heel blij en vereerd dat wij de organisatie van de Jeugd Top 10 2019 toegewezen hebben gekregen. Dit prestigieuze tafeltennisevenement zal plaatsvinden in Noordwijk, Europese Sport stad van 2017.”

ETTU President Ronald Kramer was erg verheugd met de mogelijkheid drie edities van de Europese Jeugd Top 10 vast te leggen: “Het laat niet alleen de bereidwilligheid van deze landen zien om dit belangrijke junioren en cadetten evenement te organiseren, maar het laat ook een goede samenwerking zien binnen de ETTU. Na de succesvolle editie van dit jaar in Worcester (Engeland), wil ik Portugal, Nederland en Duitsland feliciteren en bedanken voor hun support voor de ontwikkeling van jonge sporters door dit evenement te organiseren.”