20 april 2017

Elena Timina als coach actief in Indian Table Tennis League

Tijdens de zomer van 2017 maakt bondscoach Elena Timina deel uit van een bijzondere competitie. Als coach zal Timina betrokken zijn bij een van de internationale teams tijdens de Indian Table Tennis League. Elena: “Een hele eer om als een van de 6 internationale coaches te worden uitgenodigd."

De Indian Table Tennis League wordt van 8 tot en met 30 juli voor het eerst georganiseerd en bestaat uit 6 teams met ieder 8 spelers. Ieder team bestaat uit 2 internationale heren en 2 dames, 2 Indiase dames en heren, 1 internationale coach en een Indiase coach. Alle teams spelen een wedstrijd tegen elkaar, waarna de top 4 zich plaatst voor de knock-out fase.

De league zal worden gespeeld op diverse locaties in heel India: Mumbai, Delhi, Chennai, Kolkata, Bangalore en Ahmedabad. Organisatie is in handen van 11Even Sport Private Limited dat eerder dit jaar ook de succesvolle editie van de ITTF World Tour India Open organiseerde.

De Tafeltennisbond verleent graag haar medewerking aan de bondscoach om onderdeel uit te maken van dit initiatief. Het toernooi valt binnen een stille periode voor de Nationale selectie (senioren), waardoor Elena Timina vrij is van haar werkzaamheden voor de NTTB.