13 september 2017

EK Teams winnen tweede poulewedstrijden

Na de eerste poulewedstrijden op woensdagochtend, met daarin winst voor de heren tegen Engeland en verlies voor de dames tegen Roemenië, speelden beide teams op woensdagavond de tweede poulewedstrijd. De heren konden in deze wedstrijd een plaats bij de eerste twee teams in de poule al verzekeren.

De heren begonnen na de verrassende winstpartij tegen Engeland met een goed gevoel aan de wedstrijd tegen Ierland. Het team van Ierland was al meerdere malen de tegenstander op het EK en vrijwel al deze wedstrijden gingen nipt verloren. Laurens Tromer, Ewout Oostwouder en Rajko Gommers zette dat ditmaal recht door met 3-0 de overwinning binnen te halen. Dankzij de winst van Denemarken op Engeland zijn de heren van bondscoach Danny Heister al zeker van een plek bij de eerste twee in de poule. Donderdag spelen Denemarken en Nederland om de eerste plaats in de poule.

Het damesteam kreeg met Luxemburg de thuisfavoriet tegenover zich op de tv-tafel. Britt Eerland begon tegen Sarah de Nutte en wist deze partij in vier games naar zich toe te trekken. Li Jie stond daarna tegenover de ervaren Ni Xia Lian. Het werd een spannende wedstrijd waarin de kansen over en weer gingen. In de eerste game leek Ni Xia Lian eenvoudig door het verdedigende spel van Li Jie te komen, maar dit tij wist Li Jie te keren. In vijf games wist de Nederlandse de 2-0 op het scorebord te zetten.

In de derde wedstrijd speelde Kim Vermaas een sterke partij tegen Konsbruck. Helaas ging deze wedstrijd in de vijfde game verloren en kwam Luxemburg terug tot 2-1. Li Jie kreeg in de vierde wedstrijd Sarah de Nutte tegenover zich die brutaal de eerste twee games pakte. Het was Li Jie die in de derde game het betere van het spel liet zien en op die manier langzaam de veer van De Nutte wist te breken. Met een 3-2 overwinning boekte het team van bondscoach Li Jie een 3-1 overwinning op Luxemburg en speelt het op donderdag tegen Tsjechië om plaats twee in de poule en daarmee een plek bij de beste 8 van het EK.

De heren spelen donderdag om 13.00 uur tegen Denemarken voor de groepswinst. Het damesteam speelt om 16.00 uur tegen Tsjechië op de tv-tafel. Deze wedstrijd is live te bekijken via www.laola1.tv.

EK