10 juli 2018

Eerste AK paratafeltennis afdeling NTTB/Oost daverend succes

De eerste editie van de paratafeltennis Afdelings Kampioenschappen werd afgelopen weekend gehouden bij Swift Deventer en telde 38 deelnemers van maar liefst 10 verschillende verenigingen. Een mooi aantal, dat verdeeld was in klassen voor spelers met een lichamelijke of verstandelijke beperking.

De organisatie (nieuwe paracommissie afdeling Oost) had flink uitgepakt met een demonstratie, verzorgd door de paratafeltennissers Nico Blok (oud-Olympiër en medaillewinnaar) en Bart van der Zanden (speler Nederlands team). De zes finales van het toernooi werden in goede banen geleid door officiële scheidsrechters Bertus Schotmeijer, Wim Muller en Robert van den  Einde.
 
Gerben Last Wisselbeker
Voor iedere deelnemer was er een medaille en winnaars mochten een mooie beker in ontvangst nemen. De nummer een van de hoogste klasse bij de spelers met een lichamelijke beperking kreeg ook nog eens een wisselbeker genoemd naar Gerben Last (eveneens oud-Olympiër en medaillewinnaar). Gerben was zeer vereerd om deze beker hoogstpersoonlijk uit te reiken. De wisselbeker bij de spelers met een verstandelijke beperking (genoemd naar Henk de Groot) werd overhandigd door Merle, de kleindochter van Henk de Groot. De organisatie van het toernooi kijkt met veel plezier terug op een geslaagd en sportief toernooi, met veel spannende wedstrijden.
 
Bart van der Zanden en Olympisch medaillewinnaar Nico Blok gaven een demonstratie tijdens het toernooi.