05 september 2016

Docentendag vol enthousiasme!

Op zondag 4 september heeft NTTB Opleidingen weer een bijeenkomst georganiseerd voor al haar docenten welke gehouden werd bij het gastvrije VTV in Nieuwegein.

Na een korte introductie kregen de 10 opleiders een programma aangeboden van topopleider in de sport en het onderwijs Paul Scheltes. Het thema “Van structuur naar vrijheid” had de volle aandacht van alle docenten. Dat de deelnemers structuur geboden krijgen is logisch maar wanneer laat je hen ‘los’ richting zelfstandigheid zodat ze zelf regie gaan voeren over hun leertraject? En hoe snel doe je dat? Op al deze vragen kwam een antwoord waar de docenten de komende periode verder mee kunnen in de praktijk. Want daar gaat het uiteindelijk om voor zowel de deelnemer als de docent!

Tot slot werd er vooruit gekeken naar de komende periode en welke materialen en middelen de docenten tot hun beschikking hebben om naast het vaak gevraagde tafeltennistechnische aspect in de opleidingen ook andere belangrijke zaken voldoende aandacht te kunnen geven.

Deze bijeenkomst is als zeer positief ervaren door alle betrokkenen. Na afloop werd duidelijk dat alle docenten zin hebben in het komende seizoen: “Laat die deelnemers maar komen!”

NTTB Opleidingen ziet deze bijeenkomst als de eerste in een reeks van jaarlijkse bijeenkomsten voor docenten (die ook gelden als bijscholing voor licentiebehoud) en gaat het eerste weekend van september vanaf nu bombarderen tot vaste ‘Docentendag’ van de NTTB. Houd deze dag nu maar vast vrij want we zien graag volgend jaar nog meer betrokken docenten in dat weekend!!