20 maart 2019

Degradatieregeling eredivisie

Het Hoofdbestuur heeft besloten om de aangekondigde degradatieregeling voor de dames- en heren eredivisie voor het seizoen 2018-2019 in te trekken.

De betrokken clubs zijn hierover reeds geïnformeerd. Het besluit is gebaseerd op basis van de reacties van van de verenigingen met één of meer teams in de ere- en/of eerste divisie, op de vraag om hun mening te geven over de toekomst van de ere- en eerste divisie.

Dit betekent dat in dit seizoen zowel bij de dames als bij de heren na de play-downs alleen de nummer 8 direct degradeert en de nummer 7 een degradatiewedstrijd speelt. Het Hoofdbestuur heeft afgesproken om in de Bondsraadsvergadering van juni 2019 een integrale visie op de toekomst van de landelijke competitie te presenteren. Vóór aanbieding aan de Bondsraad van dit voorstel krijgen de clubs nog gelegenheid om een reactie te geven.

Met ingang van voorjaar 2020 zal de dames eredivisie worden gespeeld in een poule van 6 teams. Dit betekent dat na de najaarscompetitie 2019-2020 de nummers 7 en 8 degraderen en de nummer 6 een degradatiewedstrijd speelt tegen de kampioen van de 1e divisie.