20 november 2017

Deelnemers Eredivisiecup heren bekend

Zondag 19 november werd in de eredivisieheren de zevende speelronde gespeeld. Hiermee is de competitie 2017/2018 op de helft en kan een tussenstand worden opgemaakt. De nummer 1 t/m 4 na 7 rondes plaatsen zich voor de Final Four van de Eredivisiecup op 10 december in Den Bosch.

Itass/DTK’70 en Enjoy&Deploy Taverzo wisten ook in de laatste competitiewedstrijd ruim te winnen en plaatsen zich als nummer 1 en 2 voor de Final Four. Itass/DTK ’70 won dankzij twee overwinningen van zowel Nathan van der Lee als Yannick Vostes en één overwinning van Koen Hageraats met 5-1 van Salamanders. Casper ter Lüün zorgde voor het enige punt voor de bezoekers. Ondanks het verlies wist het team van Salamanders zich als nummer vier in de eindstand alsnog te plaatsen voor de Eredivisiecup.

Enjoy&Deploy Taverzo won in eigen huis redelijk eenvoudig met 6-0 van promovendus Hercules. Kalinikos Kreanga stond geen enkele game af tegen Herm Aalders en Jelle Bosman, Jakub Folwarski won eenvoudig van Herm Aalders en verloor tegen Martin Brinkhoff één game. Stephan Tromer speelde in vijf games tegen Jelle Bosman en had tegen Herm Aalders vier games nodig.

Het vierde team dan de Final Four wist te bereiken is Smash ’70 uit Hattem. In het duel met Scyedam pakte het team vier punten en dit was genoeg om de derde plaats in de eindstand vast te houden. Martijn de Vries bleef aan de kant van de Hattemers ongeslagen tegen Jeroen Bastiaansen en Thomas Baart. Emanuel Martins Ferreira wist voor Scyedam ongeslagen te blijven tegen Michel de Boer en Colin Rengers en zorgde voor de enige twee punten in de 4-2 eindstand voor de thuisploeg.

De laatste wedstrijd van het weekend ging tussen Wijzenbeekkled/Westa en Scylla. Kopman Liu Qiang won zijn beide partijen tegen Merijn de Bruin en Olivier Altenburg en legde hiermee de basis voor de uiteindelijke 4-2 overwinning. De overige twee punten kwamen van Rino Alberts (tegen Merijn de Bruin) en Nicolas Schenkel (tegen Olivier Altenburg). Met 19 punten kwam de ploeg uit Wessem uiteindelijk 3 punten te kort voor een plaats tijdens de Final Four.

SKF wint eenvoudig, VTV (N) en Heerlen verdelen punten
Ook in de eredivisie dames werden er afgelopen weekend twee wedstrijden gespeeld. SKF ontving in eigen huis promovendus HSC/HET-IT Taverzo. De thuisploeg wist eenvoudig een 6-0 overwinning op het scorebord te zetten, er werd in totaal slechts één game verloren.

VTV (N) ontving in Nieuwegein de dames van TTV Lybrae Heerlen. Beide ploegen hebben een goede uitgangspositie voor deelname aan de Eredivisiecup en verdeelden ditmaal de punten. Dong Li bleef aan de kant van VTV ongeslagen tegen Rachel Gerarts en Yun Zhang. Emine Ernst wist tegen Rianne Strik het derde punt voor de thuisploeg binnen te halen. Rianne Strik en Rachel Gerarts wonnen beiden van invaller Sharon van Zelderen en de overwinning van Yun Zhang op Emine Ernst maakt het gelijkspel compleet.

De dames spelen op zaterdag 2 december de laatste speelronde van de eerste competitiehelft. Tijdens deze competitiedag wordt bekend welke teams zich plaatsen voor de Eredivisiecup een week later. 

Foto © Ronnie Muter