29 oktober 2016

Debutant Salamanders verrast Klimaatgroep Stars met maximale zege

Debutant op het hoogste Nederlandse tafeltennisniveau De Salamanders uit Wateringen kreeg maar steeds maar niet waar het zo dichtbij zat,  maar in de vijfde wedstrijd van het seizoen was het dan eindelijk raak. Flink raak. Klimaatgroep Stars werd met de maximale 6-0 huiswaarts gestuurd. In de dames eredivisie tekende SKF voor een maximale 0-6 zege op Scyedam en haakt daarmee aan in de kampioensrace. Verder kwamen dit inhaalweekend bij de heren Van Wijnen/Smash versus Scylla in actie (3-3) en bij de dames verloor TTV Lybrae Heerlen met 2-4 van Hilversum.

Klimaatgroep Stars uit Middelstum zou juist in Wateringen het verschil met beide koplopers verkleinen en als het even kon de koppositie in de eredivisie overnemen van E&D Taverzo uit Zoetermeer en Itass/DTK uit Klazienaveen. Bas Hergelink liet in het openingsduel weinig heel van de Poolse aanwinst Kamil Tomaszuk en versloeg hem in drie games, met de standen 11-4, 11-7 en 11-5. Het was Bas zijn eerste wedstrijd dit seizoen voor De Salamanders en meteen liet de linkshandige aanvaller zien niet voor niets te zijn overgekomen van Itass/DTK.

Jamshid Sedigh versloeg daarna Colin Rengers in drie games, met 11-8, 11-2 en 11-4 en dat mag ook verrassend worden genoemd: Colin had nog maar 1 van zijn 8 duels dit seizoen verloren. Het derde punt voor de Wateringse thuisclub werd gescoord door voormalig Nederlands kampioen Casper ter Lüün, hij versloeg routinier Jan Tammenga in…. drie games. De cijfers: 12-10, 12-10, 11-6. Daarna volgden twee duels over de maximale vijf games. De twee jongste spelers van beide teams maakten er een mooie lange wedstrijd van. Bas won de eerste game met 11-8, Colin de tweede game met 6-11 en de derde met 2-11. Bas knokte zich terug in het duel, won game vier met 11-9 en in de vijfde game ging de zege met 11-6 naar Bas.

Casper ter Lüün en Kamil Tosmazuk maakten er daarna ook een heerlijk duel van, al leek dat er in de eerste game nog niet op, die ging met 11-3 naar Casper. Kamil won daarna met  9-11, Casper met 11-9, Kamil met 7-11 en in de slotgame was het toch weer met duidelijke cijfers een zege voor Casper: 11-4.

Jamshid Sedigh en Jan Tammenga maakten er ook nog een spannend slotduel van de middag van, de Groninger routinier deed er alles aan met in elk geval nog een puntje thuis te komen. Hij won de eerste game met 11-13. Jamshid won de tweede met 11-7 en de derde met 11-6. Bijna sleepte Jan nog een vijfde game uit het vuur, maar met 11-9 was de zege voor Jamshid en stond er uiteindelijk een afgetekende 6-0 op het scorebord.

De Salamanders klimt door deze monsterzege van de zevende en voorlaatste plek naar de vierde plaats van de eredivisie en is ineens kansrijk voor de play-offs. Klimaatgroep Stars blijft ook na deze tegenslag op de derde stek van de eredivisie staan.

Van Wijnen/Smash’70 speelt gelijk tegen Scylla
In Hattem speelde Van Wijnen/Smash’70 zaterdag met 3-3 gelijk tegen Scylla uit Leiden. Er waren weer een prachtige partijen te noteren in de sfeervolle tafelttennisaccommodatie in Hattem, over de maximale vijf games. Drie duels in dit geval.  Cosmin Stan opende het bal in zijn duel met Olivier Altenburg, kwam met 0-2 achter in games en wist uiteindelijk over vijf games de zege binnen te slepen: 6-11, 5-11, 12-10, 11-7 en 11-7.

Boris de Vries speelde tegen Scylla-kopman Kazeem Nasiru een thriller, waarbij de cijfers veelzeggend zijn. Met 9-11, 11-9, 6-11, 11-8 en 8-11 won uiteindelijk de Nigeriaanse aanwinst het treffen. Boris’ broer Martijn had vervolgens minder moeite om Joey Boekkooi te verslaan, de Hattemer slaagde daarin met 11-5, 11-4, 11-7.

Cosmin Stan moest vervolgens toestaan hoe Kazeem Nasiru het duel met hem in zijn voordeel beslechtte. Met 4-11, 7-11, 11-7 en 5-11 tekende Kazeem voor zijn tweede zege van de dag. Martijn de Vries verloor daarna van Olivier Altenburg in een spannende wedstrijd, een wel erg close viergamesduel: met 11-9, 11-13, 9-11, 9-11.  Boris de Vries en Joey Boekkooi schotelden de toeschouwers als slotwedstrijd een mooie vijfgamer voor, waarin Boris uiteindelijk toch net de overwinning binnenhaalde en daarmee het gelijkspel voor zijn club, met de gamestanden 8-11, 11-2, 8-11, 11-6, 11-8.

DAMES EREDIVISIE

SKF vlakbij top drie na maximale zege op Scyedam
De tafeltennissters van SKF uit Veenendaal zijn de nummer twee van de eredivisie VTV uit Nieuwegein op één puntje genaderd, dankzij de monsterzege van 0-6 zaterdagmiddag in Schiedam. Voor ttv Scyedam kwamen Patricia Smith, Charell Schoonbrood en Daniële Maas in actie, namens SKF Brenda Vonk-Huntelerslag, Kapo Yu en Jasminka Oeij.

Daniële Maas en Kapo Yu waren de enigen die er een duel over de maximale vijf games van maakten, de andere vijf enkelspelen werden allemaal in drie games door de SKF-dames gewonnen. Daniëlle Maas zat ontzettend dichtbij de eretreffer voor Scyedam. Ze kwam met 2-1 voor in games, Kapo Yu won de vierde game met 6-11 en met 8-11 in de vijfde game tekende zij ook voor de zege en daarmee het punt voor Veenendaal.

De Veenendaalse tafeltennissters haken daarmee aan in de kampioensstrijd, voor de tafeltennissters van Scyedam blijft voorlopig de laatste plaats in de eredivisie hun deel.

Hilversum wint in Heerlen met 2-4
Het duel in tussen TTV Lybrae Heerlen en Hilversum ging zaterdagmiddag tussen de nummer vijf en zes van de ranglijst. Heerlen verloor met 2-4, maar staat nog wel net één puntje voor de Hilversumse dames in de stand van de eredivisie. Het openingsduel van de middag werd in drie games door Marianna Rolikova gewonnen van Heerlense Rianne Strik (5-11, 5-11, 11-13)

Yun Zhang deed daarna voor de thuisploeg iets terug door Sharon Janssen in drie games te verslaan: 11-4, 11-4 en 11-6. Hilversum scoorde daarna drie zeges op rij: Heleen Hop versloeg in drie games Eline Gelderman (6-11, 7-11, 16-18), Sharon Janssen in drie games van Rianne Strik (10-12, 11-13, 3-11) en Marianna Rolikova had vier games nodig tegen Eline Gelderman: 11-9, 8-11, 7-11, 5-11).

Het slotakkoord van de wedstrijd in Heerlen ging tussen Yun Zhang en Heleen Hop en deze werd door de Heerlense kopvrouw gedecideerd in winst omgezet, met de cijfers 11-6, 11-5 en 11-6.

VOLGENDE WEEK:

Volgend weekend wordt in de dames eredivisie één duel gespeeld en dat is meteen een interessante, tussen de nummers twee en drie van de ranglijst, te weten VTV uit Nieuwegein en SKF uit Veenendaal. Zondagmiddag vanaf 14.00 uur in Veenendaal. In de heren eredivisie staat een volledig tafeltennisweekend op het programma waarbij alle acht teams weer in actie gaan komen.