13 november 2016

Dames van koploper Dozy Den Helder winnen tweemaal

De tafeltennissters van koploper Dozy Den Helder kwamen tweemaal met een thuisduel in actie dit weekend. Op zaterdag werd Scylla uit Leiden met 5-1 verslagen en zondag kwam de nummer drie van ranglijst SKF uit Veenendaal op visite. Dat werd weer een zege,  4-2 ditmaal, voor de regerende landskampioenen. Ze deden uitstekende zaken.

 

Dozy Den Helder – Scylla 5-1
Deze uitslag liet aan duidelijkheid niets te wensen over. Ana Gogorita won van Marlotte Staps en van Marie Depuydt, Shuo Han Men won van Kim Vermaas en Marlotte Staps en Melanie Bierdrager versloeg Marie Depuydt. In het laatste duel van deze zaterdag kregen de hardwerkende gasten eindelijk enigszins loon naar hard werken, toen Kim Vermaas Melanie Bierdrager wist te verslaan en daarmee de Leidse eer redde in de noordelijkste stad van Noord Holland.

Dozy Den Helder – SKF 4-2
Zondagmiddag leek het voor de Helderse dames dezelfde kant op te gaan als een dag eerder, de eerste vier enkelspelen werden namelijk allen gewonnen. Ana Gogorita won van Jasminka Oeij en van Kapo Yu, Shuo Han Men won ook van Kapo Yu en Yoeke Gunsing versloeg Tali Cohen.

De tafeltennissters uit Veenendaal toonden veerkracht en wisten de twee laatste enkelspelen van de middag te winnen. Jasminka Oeij versloeg Yoeke Gunsing en Tali Cohen was te sterk voor Shuo Han Men. Wat betreft de ranglijst van de dames eredivisie betekent dit dat SKF nog altijd stevig op de derde plek staat, maar dat het koploperschap (te) ver weg is.

VTV – Hilversum 6-0
De tafeltennissters van de thuisploeg uit Nieuwegein lieten geen spaan heel van hun tegenstreefsters uit Hilversum. De dit seizoen erg sterk spelende jonge Hilversumse ploeg kreeg met de maximale cijfers om de oren. De ervaren Dong Li won haar beide partijen in de snelst mogelijke drie games (tegen Heleen Hop en Sharon Janssen).

Vera van Boheemen en Sanne de Hoop hadden er elk tweemaal vier games voor nodig om te winnen. Vera won van Sharon Janssen en van collega-verdedigster Lisette van Es. Sanne versloeg Lisette van Es en Heleen Hop. VTV blijft dankzij deze ruime zege duidelijk op de tweede plaats van de dames eredivisie staan.

Scylla – TTV Lybrae Heerlen 5-1
Het duel tussen de nummers vier en vijf van de ranglijst, met als inzet plek nummer vier vanwege de deelname later dit seizoen aan de play-offs en de Eredivisiecup, werd met een grote uitslag gewonnen door de Leidse thuisploeg: 5-1. De Leidse tafeltennissters lieten zich gelden en hebben een stevige stap richting de play-offs gezet.

Kim Vermaas opende de strijd met een 3-0 overwinning op Laura van Oppen, waarna Marlotte Staps twee matchpoints onbenut liet in de vierde game tegen Limburgse kopvrouw Zhang Yun. Zhang Yun won uiteindelijk in de vijfde game. Marie Depuydt zette Scylla weer op voorsprong door Rianne Strik in vijf games te verslaan.

Kim Vermaas versloeg daarna in een prachtige wedstrijd Zhang Yun, waarbij de winst alle kanten op kon gaan. Kim kwam met 2-0 in games voor, Zhang won de volgende twee games, kwam in de vijfde game met 2-5 voor en toen kwam Kim op stoom om de game met 11-8 en daarmee de partij naar zich toe te trekken. Marie Depuydt won vervolgens van Laura van Oppen met 3-1 en Marlotte Staps won met hetzelfde aantal games van Rianne Strik.

AnytimeFitness/Westa – Scyedam 6-0
Onderin de dames eredivisie kreeg de nummer laatst Scyedam met de maximale cijfers klop van de nummer voorlaatst, die door de zege een plaatsje opschoof en de voorlaatste plek overdeed aan Hilversum. AnytimeFitness/Westa uit het Limburgse Wessem deed met deze overwinning uitstekende zaken.

Amber van de Velde won tweemaal, Karlijn van Lierop eveneens en Li Nan Sun kreeg de zege tegen Patricia Smith-Zwartjens in de schoot geworpen omdat Patricia die partij opgaf. Li Nan Sun had haar openingsduel van de middag gewonnen tegen Charell Schoonbrood en hoefde dus voor haar tweede enkelspel niet in actie te komen.

Deelnemers Eredivisiecup 2016 bekend
Zondag 13 november werden de laatste wedstrijden van de eerste helft van het seizoen 2016/2017 gespeeld. Na deze competitiehelft wordt een tussenstand opgemaakt, waarbij de nummers 1 t/m 4 zich plaatsen voor de Eredivisiecup op zondag 11 december. Bij de dames hebben de volgende teams zich geplaatst: Dozy Den Helder/Noordkop, VTV (N), SKF en Scylla.