18 april 2017

Dames plaatsen zich voor hoogste divisie EK teams

Tijdens een dubbele ontmoeting met Turkije in Schiedam wisten de Nederlandse dames tweemaal eenvoudig te winnen. Zowel thuis als 'uit' werd het 3-0 in het voordeel van Li Jie, Britt Eerland, Kim Vermaas en Rianne van Duin.

Eerste 3-0 na klein uur op het scorebord
De eerste wedstrijd was de thuiswedstrijd, de toeschouwers moest goed opletten want voor er goed en wel een uur voorbij was stond de 3-0 al op het scorebord. Li Jie begon sterk tegen Betul Nur Kahraman en met 11-3 11-2 11-4 stond het eerste punt op het scorebord. Britt Eerland voegde daar eenvoudig een punt aan toe door met 11-7 11-6 11-6 van de 15-jarige Özge Yilmaz te winnen.

Kim Vermaas stond in de derde partij tegenover de sterkste Turkse speelster in Schiedam: Simay Kulakceken (WR 266). De eerste game is met 11-6 vrij eenvoudig voor Kim, maar de Turkse start goed aan de tweede game en met 9-11 brengt zij de stand op 1-1. Weer een goede start voor Kulakceken in de derde game maar de Nederlandse zet aan en pakt met 11-7 de derde game. Een duidelijke 11-6 voor Vermaas in de vierde game, waarmee de eerste confrontatie met 3-0 wordt gewonnen.

Ook tweede wedstrijd zonder tegen punt
Rond 21.10 uur werd begonnen aan de ‘uitwedstrijd’. Ditmaal stond Li Jie tegenover de linkshandige jongste speler van het Turkse team. Deze tweede wedstrijd ging nog voortvarende van start voor Nederland. Met een duidelijke 2-11 3-11 en 2-11 zet Li Jie de 1-0 op het scorebord. Dit punt betekent dat de Nederlandse dames definitief zijn geplaatst voor de hoogste divisie van het EK teams in Luxemburg.

Met de kwalificatie al op zak speelde Britt Eerland in de tweede partij tegen Simay Kulakceken. Het werd nooit echt een wedstrijd en met 2-11. In de tweede game probeert Britt er nog een leuke wedstrijd van te maken voor het publiek, maar met 7-11 is ook deze game eenvoudig voor de Nederlandse. De 5-11 in de derde game zet het tweede punt voor Nederland op het scorebord.

Rianne van Duin staat in de zesde wedstrijd van de avond tegen Betül Kahraman. Kahraman begint goed aan de wedstrijd en pakt de eerste game met 5-11. Het blijkt een zware wedstrijd waarin de games over en weer gaan. De tweede game is met 4-11 vor Rianne, waarna Kahraman de derde pakt met 11-9. Met 8-11 maakt de Nederlandse gelijk en dwingt een vijfde game af. In deze vijfde game werd het erg spannend met de Turkse die op een 4-0 voorsprong komt. Na een time out kom Rianne goed terug en weet uiteindelijk met 11-9 de overwinning binnen te halen.

Met tweemaal 3-0 winst plaatsen de dames zich overtuigend voor de hoogste divisie van het EK team in Luxemburg.