02 mei 2018

Dag 4 van Oranje op het WK: heren als nummer drie door naar achtste finales

De Nederlandse heren hebben zich woensdag verzekerd van een plekje in de achtste finales van het WK in de B-categorie. Na een 3-1 zege op Thailand en een 1-3 nederlaag tegen Denemarken eindigde Oranje namelijk als derde in de groep.

Laurens Tromer maakte er een spannende wedstrijd van tegen Padasak Tanviriyavechakul, de nummer 131 van de wereld.  Tromer won de tweede game met maar liefst 11-0 en kreeg in vijfde game maar liefst zeven matchpoints, maar verloor helaas de wedstrijd.  Ewout Oostwouder wist wel te winnen. Hij versloeg Supanut Wisutmaythangkoon (ITTF 158) in een spannend duel: 3-2. Rajko Gommers pakte hierna door namens Oranje en klopte Yanapong Panagitgun (ITTF 999) met 3-1. Laurens Tromer klaarde de klus met een 3-0 zege op Yanapong Panagitgun: 3-1. 

Het tweede duel van de dag werd verloren van Denemarken. Ewout Oostwouder ging ten onder tegen topper Jonathan Groth (ITTF 18): hij verloor met 3-0. Laurens Tromer tegen Anders Lind (ITTF 178) eindigde ook in een 0-3 verliespartij. Rajko Gommers deed het veel beter tegen Michael Maze. Die Deense topspeler won onder meer in 2004 de Europese Top-12 en werd in 2009 Europees kampioen in het enkelspel, maar ging woensdagavond wel met 3-0 ten onder tegen Rajko Gommers. Laurens Tromer won in de vierde wedstrijd de eerste spectaculaire game van het duel van Jonathan Groth met 15-13, maar hierna gaf de Deen gas en won hij de drie daaropvolgende games. Nederland eindigt als derde in de groep en gaat de achtste finales spelen van het WK.

Het damesteam van Oranje komt vrijdag pas weer in actie. Helaas speelt Oranje niet meer in de achtste- of kwartfinales, maar het team van Li Jiao speelt nog om de plaatsen 13 tot en met 20. Wit-Rusland of Egypte is vrijdag de tegenstander.