11 juni 2016

Bjorn Jaeken Nederlands kampioen paratafeltennis 2016

Zaterdag 11 juni stond sporthal ‘De Amerhal’ volledig in het teken van het NK Paratafeltennis 2016. TTV Die Meede organiseerde met behulp van ruim 60 vrijwilligers het Nederlands Kampioenschap voor tafeltennissers met een beperking. Er werd in alle categorieën gestreden om de titels, maar altijd blijft het plezier van de spelers afstralen.

Bjorn Jaeken (Megacles) was de sterkste in klasse 1. In de finale stond hij voor de tweede maal die dag tegenover Jaap Meiland. Zowel in de poulefase als in de finale werd het een spannende wedstrijd, in de poule was Bjorn in vijf games nipt te sterk . In de finale lukt het de spelers van Megacles om met een 3-1 overwinning zijn eerste nationale titel binnen te slepen. De derde plaats was voor ‘thuisfavoriet’ Mathieu Verdeyen. Mathieu was in de strijd om plaats 3 te sterk voor Hans Speek.

In het dubbelspel van klasse 1/2 was de titel voor Dustin Eier en Jaap Meiland. De finale in klasse 1/2 ging tussen de beide groepswinnaars Eier/Meiland en het duo Ingrid van Oijen en Mathieu Verdeyen. In de finale was het een spannende strijd die met 3-1 in het voordeel van Eier en Meiland werd beslist.

De titel in klasse 2 was voor Doing-speler Ivo de Ruiter. In vijfkamp werd gedurende de dag gestreden om de eerste plaats. Met een reek van vier ongeslagen wedstrijden was Ivo de Ruiter de overtuigende Nederlands kampioen. De tweede plaats was voor Arthur Brans en Jasper Hamberg maakte het podium compleet.

In klasse 3 waren er twee Nederlands kampioenen: een bij de lopers en een bij de rollers. Kampioen bij de lopers was Paul van Oord, de nummer één van de plaatsingslijst was in de finale in drie meestal spannende games (16-14 11-3 14-12) te sterk voor Jos van den Schoor. Dankzij haar overwinning in de strijd om plaats 3/4, kon Anita van der Voort het podium compleet maken. De titel in klasse 3 rollers ging naar Peter Kopetzky van Doing. Met drie overtuigende 3-0 overwinningen was Peter de terechte Nederlands kampioen. Het podium werd door Femke Cobben en Erwin van Eck gecompleteerd.

De titel in het dubbelspel klasse 3 ging naar het Doing duo André de Knegt en Peter Kopetzky. In de vijfkamp wist het duo uit Zoetermeer ongeslagen te blijven tegen o.a. de nummers twee Ine Korthout & Anita van der Voort en Femke Cobben & Gerard Rutting.

Klasse 4 werd net als klasse 3 verdeeld in de lopers en de rollers. Bij de rollers pakte André de Knegt zijn tweede Nederlandse titel van 2016 door in de poule ongeslagen te blijven. De tweede plaats was voor Klaas Haanstra, Katinka van der Wees (eveneens van Doing) maakte het podium compleet. De klasse 4 lopers categorie werd gewonnen door Alex Klein, in de halve finale was hij met 3-0 te sterk voor Henk Kiggen en in de finale won hij in vier games van Paul van Stihout. De derde plaats was voor Kees La Brijn die in de strijd om plaats 3/4 in drie games van Henk Kiggen wist te winnen.

Het dubbelspel van klasse 4 werd gewonnen door Alex Klein en Katinka van der Wees. In de poule bleef het duo ongeslagen. Op een tweede plaats eindigde moeder en zoon Corine en Thomas Kos. De bronzen medaille was voor Klaas Haanstra en Herman Jeuring.

In klasse 5 was de titel bij de rollers voor Christiaan Sterenborg. Hij wist te eindigen boven Gertjan Bolle (2de plaats) en Stephan Scholten (3de plaats). Stefan van de Wielen ging er vandoor met de titel bij de lopers. In de grootste categorie van de dag verloor de spelers slechts één partij in de poule en bleef daarna ongeslagen in de vervolgrond. In de finale was hij te sterk voor Karlijn Tolboom. De derde plaats was voor Danielle Peas.  

Gertjan Bolle en Harry Elsendoorn legden beslag op de nationale dubbelspel titel in de gemengde klasse 5/6. De tweede plaats was voor Alma van Gils en Karlijn Tolboom, Bas Rongen en Christiaan Sterenborg eindigde op een derde plaats.

Met een ongeslagen status wist Monique Janssen de titel binnen te halen in klasse 6 rollers. Samen met Mariëlle Boers en Wim Verstegen vulde zij het podium. Bij de lopers was de titel voor Ankie der Kinderen die in de poule ondanks één verliespartij de Nederlandse titel binnen haalde. Patrick Pollaert en Sjoerd Koetsier maakten het podium compleet.