29 januari 2018

Afdelingen zien meerwaarde in workshop 'Lang Leve de Sportouder'

Sinds enige tijd biedt de Tafeltennisbond de workshop 'Lang Leve de Sportouder' aan voor verenigingen. Afgelopen najaar hebben ook enkele ondernemende afdelingen ingezien dat dit niet alleen een goede 'tool' is om ouders meer te betrekken bij de sport, maar ook om hen een en ander mee te geven rondom hun sportende kind en eventuele wedstrijden. 

Donderdag 25 januari werd er een workshop verzorgd bij HBC in Heemstede, waarbij de afdeling Holland-Noord geïnteresseerden van drie verenigingen bij elkaar heeft gebracht. Onder leiding van Mariska de Boer, die zelf twee tafeltennissende kinderen heeft, kregen de ouders vragen en stellingen om over na te denken, waarbij de beleving van het kind of je rol als ouder meestal centraal staan. Want belangrijk voor kinderen is dat ze plezier hebben en hoe zorg je er als ouder bijvoorbeeld voor dat de aandacht daar naartoe gaat? ​Naast Holland-Noord heeft de afdeling West in samenwerking met NTTB Opleidingen ook al twee workshops georganiseerd bij Docos in Leiden en TOGB in Berkel en Rodenrijs. Ook Gelre en Zuidwest zijn bezig om deze workshops te organiseren in dit voorjaar, zodat meer ouders (en andere vrijwilligers die jeugd begeleiden) samen kunnen zorgen voor meer spelplezier!

Meer informatie over de workshop is te vinden in de link hieronder. Wil je dit bij je eigen vereniging zelf organiseren? Dat kan natuurlijk ook. Kijk dan in onze webshop onder Opleidingen!