14 oktober 2017

3de NJK Paratafeltennis op 12 november in Tilburg

Dit jaar bestaat Paratafeltennis binnen de Tafeltennisbond 10 jaar! Het aanbod voor deze doelgroep heeft in deze jaren heel mooie ontwikkelingen doorgemaakt (veel wedstrijdaanbod inclusief het NK Paratafeltennis, opstart van diverse trainingsgroepen bij verenigingen en regionale trainingscentra om spelers zich nóg beter te kunnen laten ontwikkelen).

Steeds meer parasporters weten onze sport te te vinden. Op dit moment zijn er bijna 450 parasporters geregistreerd bij de Tafeltennisbond. Bij sommige verenigingen wordt door sporters met een beperking volledig geïntegreerd deelgenomen aan het aanbod van de vereniging. Er zijn ook verenigingen die voor deze doelgroep apart aanbod hebben.
 
In wedstrijdverband bieden de NTTB en haar verenigingen zowel het algemene aanbod als speciaal aanbod dat zich richt op sporters met een beperking. We hebben deze groep sporters veel te bieden!
Toch merken we dat er nog te weinig bekendheid is over de vele mogelijkheden voor onze parasporters.
 
Op dit moment kennen we slechts een klein aantal jeugdspelers met een beperking. Dat is jammer, want ook voor hen hebben we leuk aanbod. Op zondag 12 november wordt voor de 3e keer de Nederlandse Jeugd Kampioenschappen Paratafeltennis georganiseerd. Deze NJK wordt tegelijkertijd met het A-Jeugdranglijsttoernooi in Tilburg gespeeld.

Als er binnen de vereniging jeugdleden zijn met een beperking, dan kunnen deze zich aanmelden voor dit NJK. Belangrijk om te weten is dat spelers van elk niveau hieraan kunnen deelnemen!

Meer informatie over deze titelstrijd is te vinden in de uitnodiging onderaan dit nieuwsbericht.Hier is als sluiting inschrijving 16 oktober aangegeven. Er is besloten om de inschrijving voor deze NJK te verlengen tot en met 24 oktober, zodat we ook de “voor ons nog onbekende” jeugdleden de kans kunnen geven om kennis te laten maken met paratafeltennis en te strijden voor de nationale titel.

NJK