16 mei 2017

16 juni Tweede tafeltennistrainerscongres

Dit jaar organiseert de VVTT (Vereniging van Tafeltennistrainers) in samenwerking met NLcoach het tweede tafeltennistrainerscongres. Op vrijdag 16 juni vindt het congres plaats op het CIOS Arnhem met als thema ‘Mentale begeleiding van jeugdsporters en talenten’.

De afgelopen jaren is het mentale aspect in de begeleiding steeds belangrijker geworden. Zowel in de topsport als in de breedtesport kun je tot veel betere prestaties komen wanneer je actief bezig bent met het mentaal begeleiden van jouw sporters en/of teams. Maar hoe doe je dat nou? Waar moet je op letten? Wat doe je wel en wat niet? Tijdens dit congres worden actuele inzichten gegeven als het gaat om de mentale begeleiding van jeugd en talenten. Er wordt ingaan op de diverse vaardigheden die je als trainer-coach moet hebben om je sporter(s)/team(s) mentaal te kunnen begeleiden. Daarnaast wordt gesproken over onderwerpen als spanning, stress en Flow.

Hoofdspreker tijdens het congres is Tjerk Bogstra, voormalig Davis Cup captain en eigenaar van de BK Tennis Acadmy. Hij wordt geïnterviewd door NOS-verslaggever Jan Roelfs.

Voor de deelnemers is er na het plenaire gedeelte keuze uit drie workshops:
1. ‘Mentale tips en praktische aanknopingspunten voor jouw coachpraktijk’ door VSPN Sportpsycholoog Rianne van Strien
2. ‘Mentale jeugdtraining in de praktijk’ door Luc Janssen en Theo Rieken
3. ‘Presteren vanuit FLOW met HARTcoherentie’ door Frits Vissers

Het congres start om 16.00 uur en duurt tot 20.45 uur en vindt plaats op het CIOS in Arnhem, locatie Beukenlaan.

Kosten voor deelname zijn € 50 voor leden van de VVTT, € 60 voor leden van NLcoach en € 90 voor niet-leden van de VVTT en NLcoach. Alle kosten zijn exclusief 21%.