13 december 2016

‘Eerste’ exemplaar Tafeltennisboek uitgereikt aan Li Jiao

Dinsdagavond werd voorafgaand aan de interland Nederland – Griekenland, het ‘eerste’ exemplaar van het Tafeltennisboek uitgereikt aan bondscoach Li Jiao. Zij slaagde enkele jaren geleden, al tijdens haar actieve spelerscarrière, voor de opleiding Tafeltennistrainer 4 en is dit najaar gestart met het niveau T5, dat vanuit NOC*NSF sport-overstijgend wordt aangeboden.

Uiteraard zal de inhoud van het boek voor haar grotendeels bekend zijn, al heeft zij zelf haar tafeltennisopleiding natuurlijk niet in Europa gehad. En heeft ze pas later in Nederland kennis gemaakt met de Europese manier van opleiden en de Nederlandse (top-) sportopvatting. We geven haar het boek omdat we blij zijn dat zij behouden blijft voor het Nederlandse tafeltennis en zien haar als een voorbeeld voor veel andere trainers.

Want elke trainer, tafeltennisliefhebber of speler die meer wil weten over techniek, tactiek, fysiek en psychologie, kan in het boek veel informatie vinden. Het Tafeltennisboek is ontwikkeld in Duitsland door Frank Fürste en Dr. Friedrich Wolfgang en in het Nederlands vertaald door Roel van Dijk, onder redactie van Theo Rieken en Michiel de Korte.

Het is een praktisch, sportspecifiek boek met theoretische onderbouwing vanuit (wetenschappelijk) onderzoek. Het is zowel in Duitsland als in Nederland verplicht lesmateriaal bij de trainersopleidingen op niveau 2, 3 en 4.

Wie nog een tafeltenniscadeau zoekt voor de feestdagen kan het boek in de webshop (zie link onderaan de pagina) bestellen.