06 december 2017

‘De opkomst bij de AH sportactie overtrof onze verwachtingen’

De Albert Heijn sportactie als middel om nieuwe leden aan te trekken voor de vereniging. Bij TTV DHC was dat een argument om na de pilot van 2016 in Utrecht dit jaar bij dit initiatief aan te sluiten. Het leverde nog geen spectaculaire groei op, maar de club kijkt met plezier terug op een toch geslaagde actie. De opkomst van 53 geïnteresseerden overtrof alle verwachtingen. Wij spraken met pr-man Twan Schipper van de Delftse vereniging. 

Welke verwachtingen hadden jullie vooraf?
“Wat aanwas betreft eigenlijk geen specifieke. Het kan natuurlijk nooit kwaad de club verder te laten groeien. Daar moet je wel wat voor doen. Maar het is lastig iets te organiseren waarbij we een groot publiek kunnen bereiken. Toen kwam de AH Sportactie voorbij. Dat leek ons ideaal. Anders moet je een toernooi organiseren. Delft is een studentenstad. Een studententoernooi is dan de keuze, maar dit was veel makkelijker om in te stappen.”

Je kreeg 53 aanmeldingen voor de Sportactie. Bijna de helft van het aantal leden van de club (120). Dat is dus best veel. Hoe heb je dat organisatorisch aangepakt?
“We wisten vooraf wel dat het ondoenlijk was om die mensen allemaal ineens tegelijk op te vangen en te begeleiden. We hadden het goed georganiseerd. Die mensen konden met maximaal vijf personen per keer aansluiten bij onze vaste beginnersgroepen op woensdagavond. En bij iedere groep was steeds een trainer aanwezig.”

Wat liep wel goed en wat niet?
“Eigenlijk zijn er geen negatieve dingen te melden. We hadden de mensen vooraf duidelijk geïnstrueerd over sportkleding en zo. Dat was goed overgekomen. Tafeltennisbatjes hadden wij voldoende. Het enthousiasme van de deelnemers was groot. Dat was voor ons allen best inspirerend. Wel anders dan wij vooraf hadden ingeschat, was het niveau van de deelnemers. Het bleek, dat de mensen van de AH actie echte beginners waren. Dat hebben de trainers toen direct geëvalueerd en bij volgende avonden het programma aangepast.”

Hoe groot was het succes?
“Qua deelnemers natuurlijk fantastisch, maar qua nieuwe leden valt het tot nu toe een beetje tegen. We hebben er één bijgekregen uit die groep. We hadden gezien het enthousiasme van de deelnemers iets meer verwacht. Maar misschien krijgen we nog aanmeldingen, we zijn namelijk nog volop bezig.”

Gaat TTV DHC in 2018 de deur van Sportzaal Parkschool in Delft weer open zetten voor de AH Sportactie?
“Wat mij betreft doen we dan weer mee ja. We maken de laatste twee jaar een sterke groei door. We zijn van 85 leden gegroeid naar 120. Dat stimuleert om nog verder door te willen groeien en al is het directe resultaat van deze actie nu nog niet meetbaar, we hebben wel heel veel mensen op onze sport af zien komen. Het is geweldig om te kunnen constateren, dat jouw sport zo leuk wordt gevonden. Het smaakt echt naar meer.”