Officialtoernooi

 Op deze pagina vindt u alle informatie over het officialtoernooi. Zoals de oplettende lezer ziet is er het e.e.a. van de vorige website gekopieerd. Uiteraard weer met dank aan Martin van Groen.

Oorsprong Officialtoernooi

Het Officialtoernooi, ook wel het "Oliebollentoernooi van de Afdeling" genoemd, is een oude Gooise traditie.Brouer schaal
Het is een toernooi waar de deelnemers bestaan uit de "officials" van de verenigingen of de afdeling. Die officials zijn dan bestuurs- en/of commissieleden van de verenigingen, in een ruime betekenis zoals de trainers of de man/vrouw die altijd trouw achter de bar staat bij zijn vereniging. Kortom die vele vrijwilligers die zich altijd inzetten voor de eigen vereniging.

Vroeger werden deze toernooien gehouden bij de, helaas niet meer bestaande, vereniging "Nederhorst".
Er waren dan een paar dingen zeker:

  • het was erg druk...
  • de oliebollen en andere hapjes en drankjes waren lekker...
  • je sprak weer veel leuke collega's...
  • het werd heel erg laat, zeg maar vroeg...
  • het was vreselijk gezellig...
     

Toen de tafeltennissectie van de omnivereniging Nederhorst werd opgeheven was dan ook het Officialtoernooi een grote zorg.
Victoria heeft zich toen bij het afdelingsbestuur opgeworpen om dit populaire toernooi voort te zetten. Zij hebben dit gedaan sinds 1996. Er was slechts één klein verschil... het werd iets minder laat
Maar de opzet is niet gewijzigd: Gewoon een gezellig toernooi met de collega's onder elkaar.
De toernooileiding is sinds die tijd in handen van Tom Schimmel en Fred Visser.

Na de fusie van de afdelingen 't Gooi en Utrecht eind 2000 werd het alleen nog maar leuker want iedereen wilde op deze manier graag nader kennismaken met de collega's van "die andere afdeling".

Victoria heeft voor dit toernooi een wisseltrofee beschikbaar gesteld, met de naam "de Brouërschaal". Cor en Joop Brouër hebben voor de afdeling 't Gooi veel betekend, zowel op bestuurlijk als organisatorisch niveau.

Zoals de 2e naam al aangeeft is het traditionele moment van dit toernooi zo ergens tussen de kerst en oudjaar. Indien mogelijk op een vrijdagavond.

We hopen dit historische evenement nog heel lang samen te houden.

Laatste wijziging: FdH-21-11-2013