28 januari 2019

Halverwege GIRLS ONLY: enthousiasme volop!

Het is natuurlijk altijd afwachten als je met iets nieuws gaat beginnen, maar inmiddels kunnen we zeggen dat de GIRLS ONLY trainingen in goede aarde vallen bij de deelneemsters van de afdeling Midden. Gedurende in totaal 10 trainingen wordt er hard gewerkt in de zaal van SHOT Soest.

De trainsters Juliet van Veen, Irene Aangeenbrug en de tijdelijke vervangster van Irene: Maria Kooij zorgen voor een afwisselend programma. Eerste uitdaging is uiteraard de warming up: hoe hou je die voor iedereen aantrekkelijk? Er zijn namelijk deelneemsters van alle leeftijden varierend van 9 tot 62… 

Maar met een speedladder, veel duo oefeningen en een persoonlijk tempo voor iedereen gaat dat best goed. We zijn nu halverwege, en de opkomst is nog steeds groot. We krijgen positieve feedback van de speelsters. Een aantal wil graag de oefeningen doorgestuurd krijgen, bijvoorbeeld combinaties van slagen, om bij de eigen club ook nog te spelen. Verder willen enkele deelneemsters ook graag bij hun eigen club met de aanwijzingen (zoals bat meer open, armbeweging naar voren, lichaamsgewicht op voorvoeten) van ons aan de slag. Uiteraard zorgt dat ook voor meer spelplezier en daar is het ons om te doen.

 

Oefeningen
In het filmpje kun je een oefening uit de warming up zien: hier gaat het om reactievermogen: de ene speelster laat de balletjes vallen, de ander probeert ze te vangen voordat ze op de grond zijn gestuiterd.
De foto met de batgreep: een muntje onder de wijsvinger, zodat als je vinger verschuift het muntje op de grond valt. (om te zorgen dat je je vinger op de juiste plek houdt)
Zo is er voor ieder weer een ander aandachtspunt.

Als je nieuwsgierig wordt: kom gerust kijken!
(de training is van 10.00 tot 11.30 uur in de zaal van SHOT Soest)
Er staan nog 5 trainingen op de agenda, te beginnen op 10 februari
Overige data: 24 maart, 14 april, 26 mei, 23 juni.