Beker Competitie 2015

Hier vindt u alle informatie over de Bekercompetitie 2015.

De bekercompetitie start in de week van 27 April t/m 1 Mei 2015

Op deze plaats willen we iedereen zo goed mogelijk informeren over het verloop ervan. Check deze pagina regelmatig, want deze pagina's worden steeds vernieuwd en aangepast.

Update 30-04-2015: Nieuwe handige tool voor het berekenen van de verschillen in ratings en de bijbehorende voorgift. Deze is ontworpen door André Bouwman van TTV Laren. Tevens nieuwe uitslagen toegevoegd.

Ook dit jaar kunt u weer gebruik maken van de handige tool voor berekening van het verschil in rating en de bijbehorende voorgift die er vorig jaar was. Recent ontving ik van André BOuwman van TTV Laren een nieuwe versie. U kunt kiezen welke u prettiger vindt.

Korte uitleg van de tool van André Bouwman:

Hierbij een andere versie voor het berekenen van de ratings en de beginstanden van de bekerwedstrijden. Deze houdt wel rekening met de verschillen boven de 18. Ook geeft deze de beginstanden weer en niet alleen de verschillen.

Klik na het openen op de gele opmerking (Bewerken inschakelen en vervolgens op inhoud inschakelen) in het midden van het scherm om alle functies te activeren. Dan opent het formulier standaard met 4 namen per team. Bij naam toevoegen krijg je meer opties tot 10 per team aan toe. Vul de naam en de rating in en druk op berekenen. Hij geeft nu per thuisspeler de beginstand tegen elke opgegeven bezoeker.

Klik hier om de nieuwe tool te downloaden. © André Bouwman

Korte uitleg van de tool van Thijs van Veen en Bas van der Graaff: 

Als in de gele cellen de namen en de ratings worden ingevuld, dan komen de voorgiften automatisch in de tabel. In de tabel komt de voorgift te staan in het voordeel van de speler met de laagste rating.

Het model heeft een hele kleine tekortkoming: bij een verschil in rating van meer dan 324 komt er niet 16, 17, 18 of 19 te staan. Zo’n verschil zal weinig voorkomen, in die gevallen dient de voorgifttabel geraadpleegd te worden. De reden van deze hele kleine tekortkoming is dat de gebruikte formules niet nog langer kunnen worden, ze zijn al maximaal.

Als dit model voor drie wedstrijden van één team (in dit geval Over ’t Net 2) wordt gebruikt, dan hoeven de namen en ratings van de spelers van dit team slechts eenmaal te worden ingevoerd.

Veel plezier met het gebruik van dit model. Eventuele op- en aanmerkingen en verbeteringen zijn van harte welkom.

Klik hier om deze handige tool te downloaden in Excel formaat  © Thijs van Veen en Bas van der Graaff

Teltafel

Overige informatie:

Alles wat oranje is en onderstreept kan op geklikt worden. Er zal steeds informatie worden toegevoegd. 

 

Laatste wijziging: 13-07-2015