Jeugd Challenge

Jeugd Chalenge wordt op vijf zondagen in Limburg gespeeld.

De eerste vier zondagen wordt er op twee locaties gespeeld: ëén speelzaal in het zuiden en één speelzaal in het noorden van de provincie. gespeeld. De vijfde en afsluitende speeldag (soort van finale) vindt op één speelzaal plaats. Alle speellocaties zijn speelzalen van de verenigingen. Per locatie spelen 15 tot 30 kinderen.

Op alle wedstrijddagen wordt er van 10.00 tot 13.00 uur gespeeld.

Wedstrijdopzet 2017-2018

Op een zondagochtend spelen alle deelnemers ca. 5 wedstrijden. Een wedstrijd duurt altijd drie games. Elke gewonnen game levert een punt op! Dus een 1-2 ‘nederlaag’ levert toch een punt op. De deelnemers worden per dag (per locatie) ingedeeld in drie verschillende niveaus. Binnen die niveaus wordt meestal volgens het Zwitsers Systeem gespeeld. In sommige gevallen (kleinere groepen) wordt er voor meerkampen gekozen. De gezamenlijke prijsuitreiking is de vaste afsluiting.

Spelniveau

De wijdstrijdvorm is in eerste instantie bedoeld voor jeugdspelers die nog niet zo lang tafeltennissen. Maar daarnaast is het een platvorm voor kinderen die net beginnen (als je maar kunt opslaan), maar die niet op zaterdag competitie kunnen spelen of kinderen die al iets ouder zijn en daardoor bijvoorbeeld niet in de laagste klasse van de zaterdagcompetitie uit mogen komen.

In de praktijk betekent dit een wedstrijdniveau van 3e tot en met 5e klasse op zaterdag (te verdelen over twee niveaus op zondag) én spelers die nog geen competitie spelen, de echte starters (één niveau op zondag). Na elke wedstrijdronde kan een deelnemer een niveau omhoog of omlaag gaan. Dit is afhankelijk van de prestatie en het deelnemersveld van de volgende ronde. Het is ons doel om iedereen om zijn of haar eigen niveau te laten spelen.

Speeldata 2017-2018

  • 29 oktober 2017
  • 10 december 2017
  • 25 februari 2018
  • 22 april 2018
  • 13 mei 2018

Voor vragen over de Jeugd Challenge kunt u contact opnemen met de afdelingsondersteuner.