08 mei 2018

Volop opleidingsmogelijkheden

Kennis = kracht

Veel verenigingen zitten te springen om nieuwe vrijwilligers en trainers, helemaal als het gaat om het werven, opvangen en behouden van de jongste jeugd. Het opleiden van nieuwe trainers  en begeleiders is van groot belang voor het bestaansrecht van een vereniging. 

Op korte termijn starten hiervoor een aantal opleidingen in de afdeling Limburg:

Workshop “Table Stars Trainer”

Leer in één avond alles over Table Stars en wordt een echte Table Stars trainer! 

Tijdens de workshop worden de Table Stars onderdelen in praktijkvorm uitgelegd, krijgen de deelnemers tips en trucs aangereikt, wordt het onderwerp didactiek besproken en worden de deelnemers bijgepraat over de verdere ontwikkelingen op Table Stars gebied. De workshop bestaat uit een dagdeel van 3 uur, bijvoorbeeld een avond van 19:30 – 22:30 uur. De workshop is geschikt voor personen met én zonder trainersdiploma. Denk hierbij aan oudere jeugdleden, ouders van jeugdleden, TT-1 begeleiders of TT2 trainers.

Vanuit het bondsbureau wordt er één workshop gratis aangeboden. De afdeling Limburg financiert de tweede workshop. Er wordt zowel een workshop in Noord- als in Zuid-Limburg aangeboden. Voor Zuid-Limburg zijn we nog op zoek naar een locatie. Verenigingen kunnen zich hiervoor melden.

Uiteraard kunnen verenigingen/leden uit Zuid-Limburg ook in Noord-Limburg deelnemen als de datum daarvoor beter uitkomt. Dat geldt ook andersom.

meer info

Workshop “Lang Leve de Sportouder”

'Lang leve de sportouder’ is een workshop ontwikkeld door NOC*NSF voor ouders waarvan hun kind net is gaan sporten of die nog maar kort bij de sport betrokken zijn. Deze workshop wordt namens de Tafeltennisbond gegeven door een trainer/ouder die uit het tafeltennis komt en zodoende een grote meerwaarde heeft voor de aanwezigen. In één avond krijgen deze ouders handvatten over wat er gebruikelijk is in het tafeltennis, maar zeker ook wat je beter wel of niet kunt doen met sportende kinderen.

Het gaat erom dat de kinderen zo veel mogelijk plezier beleven aan de sport. Het is een gezellige en leerzame bijeenkomst waarbij vooral ook veel met elkaar gedaan wordt. Een mooie kans om ouders nog meer te betrekken bij onze sport.

Deze workshops willen we aan het begin van het seizoen 2018-2019 plannen in Noord- en Zuid-Limburg. Verenigingen, en ook die in het midden van de provincie liggen, kunnen zich aanmelden als gastvereniging.

meer info

Opleiding Tafeltennistrainer 2 (TT-2)

In het najaar 2018 willen we een TT-2 ‘nieuwe stijl’ organiseren binnen de afdeling Limburg. Hiervoor zoeken we een locatie maar zeker ook geïnteresseerden.

Opleiding Tafeltennistrainer 3 (TT-3)

In december organiseert de NTTB een verkorte TT-3 opleiding.

meer info m.b.t. (vernieuwd) aanbod TT-2 en TT-3

 

TT2 en TT3 worden op een zo centraal mogelijk gelegen en geschikte locatie in de afdeling gegeven. Deze opleidingen worden zeker niet elk jaar aangeboden en enige reisafstand is dan ook niet te voorkomen.

LLDSO wordt jaarlijks op meerdere locaties in de afdeling aangeboden zodat de reisafstand beperkt is. (Dit is uiteraard afhankelijk van het aantal aanmeldingen)

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met de afdelingsondersteuner.