13 juli 2018

Indeling najaarscompetitie

De poule indeling voor de najaarscompettie zijn bekend. Via de link onderaan deze pagina zijn ze te zien (en te downloaden).

Toelichting

Senioren Regio-hoofdklasse

De deelname van de Gelderse teams Cevelum 1 en GTTC 2 of Nijmegen 1 is nog onder voorbehoud. Als ze niet meedoen wordt dit een poule van 6. Doen ze wel mee, dan een poule van 8 waarna de nummers 1 t/m 4 en 5 t/m 8 nog een keer tegen elkaar spelen. Meer informatie over de regionale hoofdklasse via de link onderaan deze pagina.

Senioren (trio)

De indeling spreken voor zich. De invalverboden zijn via de link onderaan deze pagina te bekijken.

Duocompetitie senioren

De 1e klasse bestaat uit 10 teams. Die spelen een halve competitie (9 wedstrijden). De nummers 1 tot en met 4 gaan spelen voor de titel. (halve finale en finale) De nummers 9 en 10 zijn gedegradeerd. De nummers 5 tot en met 8 spelen nog 1 keer tegen elkaar (punten blijven staan) waarna de nummer 8 degradeert. De 2e klasse bestaat uit 7 teams. Die spelen een hele competitie. De nummers 4 tot en met 7 degraderen om zodoende in 2019 een extra klasse te creëren. De 3e klasse bestaat uit 6 teams. Die spelen een hele competitie. De nummers 3 tot en met 6 degraderen en vormen een nieuwe klasse in 2019.

Jeugd

1e klasse - trio

  • Quick ’72/Megacles is een combinatieteam. Ze spelen onder de naam van Quick '72 maar spelen de wedstrijden afwisselend bij Quick '72en Megacles. (Let dus goed op waar!)
  • De 1e klasse (eigenlijk ook hoofdklasse) speelt een halve competitie, waarna de nummers 1 t/m met 4 naar de play-offs gaan en de nummers 5 t/m 9 naar de play-downs.

2e en 3e klasse - duo

  • De 2e klasse en 3e klasse spelen een halve competitie, waar de nummers 1 t/m 4 naar de play-offs gaan en een nieuwe poule vormen met de nummers 1 t/m 4 van de andere klasse. Alle punten die behaald zijn tegen de nummers 1 t/m 4 tellen mee en je speelt nog tegen de tegenstanders van de andere klasse. (In totaal spelen deze teams 10 wedstrijden.)
  • De nummers 5, 6 en 7 spelen tegen de nummers 5, 6 en 7 van de andere poule. (In totaal spelen deze teams 9 wedstrijden). Hier tellen de reeds gespeelde wedstrijden tegen 5 t/m 7 mee.

4e en 5e klasse - duo

  • De 4e klasse en 5e klasse spelen een hele competitie (10 wedstrijden).
  • In de 4e klasse speelt Fortus 4 de thuiswedstrijden in de zaal van TTC Asten.

Startersklasse

  • De opzet van deze competitie is nog niet helemaal uitgewerkt. De wedstrijden worden zeker voor een deel regionaal afgewerkt. Vandaar dat er ook al een poule indeling is gemaakt.
  • Nadere informatie volgt binnenkort.

Vragen of onduidelijkheden? Mail naar competitieleider@nttblimburg.nl.