18 januari 2019

Competitie Programma Definitief

Beste verenigingen,

 

Het competitieprogramma is inmiddels definitief. Wijzigingen zijn alleen nog mogelijk als beide clubs akkoord zijn en er ook goedkeuring is van de commissie competitiezaken. (competitiezaken@nttblimburg.nl).

Op de website staan de invalverboden, reglementen, e.d. voor komend seizoen. Let daar goed op. Spelers zonder invalverbod mogen 5x invallen in een hoger team.

 

De promotie/degradatieregeling bij de senioren:

 

Uit de Regio Hoofdklasse degraderen de nummers 5 en 6 uit de hoofdklasse A en de nummers 6, 7 en 8 uit de hoofdklasse B. De hoofdklasse B speelt eerst een halve competitie (7 wedstrijden) waarna de nummers 1 t/m 4 nog eens tegenelkaar spelen (punten blijven staan). Ook de nummers 5 tot en met 8 spelen nog één keer tegenelkaar (punten blijven staan!).

 

Uit de promotieklasse en de 1e klasse degraderen de nummers 5+6. Uit de 2e en 3e klasse degraderen alleen de nummers 6.

Alle kampioen promoveren.

 

In de DUO-klasse bij de senioren wordt er een halve competitie gespeeld (7 wedstrijden). Daarna spelen de nummers 1 en 4 en 2 en 3 tegenelkaar in de halve finale (over twee wedstrijden).

De winnaars gaan naar de finale (over twee wedstrijden).

De nummers 5 t/m 8 spelen tegen degradatie en spelen allemaal nog één keer tegenelkaar. LET OP! Hier vervallen de punten en starten de teams dus weer op 0. Na deze halve competitie degradeert de nummer laatst. Uit de 2e klasse spelen de nummers 1 uit A en B tegenelkaar om één plek in de 1e klasse. Deze wedstrijd wordt indien mogelijk gelijktijdig met de eerste of tweede finalewedstrijd in de 1e klasse gespeeld. (week van 22 of 29 april).

 

Bij de jeugd is er geen promotie en degradatie. De kampioenen promoveren sowieso (mits het team ongewijzigd is) en de andere teams worden op rating ingedeeld.

Op zaterdag 7 mei spelen wel de kampioenen uit de 2e klasse, 4e klasse en 5e klasse nog tegenelkaar om het kampioenschap van die klasse.

Deze finales worden gespeeld in de zaal van Quick/Schimmert, aanvang 13.00 uur.

 

Als er nog vragen zijn, dan hoor ik dat wel.

Fijne competitie!!!

Frank Moonen