02 februari 2018

iPongen op het Binnenhof

Afgelopen woensdag speelde Britt Eerland een 'wedstrijd' op een bijzondere locatie: het Binnenhof.

 

In het kader van de sportlobby, om Sport hoger op de agenda te krijgen van de politieke partijen, krijgen de Tweede Kamer fracties van de politieke partijen een iPongtafel aangeboden, in samenwerking met NOC*NSF. Een ludiek middel als de iPongtafel is daarvoor een mooi instrument.

Natuurlijk is het ook de bedoeling dat de tafel gebruikt wordt door de fractieleden, ter ontspanning en om in beweging te komen, tussen de vergaderingen door, waar een iPongtafel bij uitstek voor geschikt is.

Woensdag was de VVD aan de beurt. Kamerlid, sportwoordvoerder en oud-wedstrijdzwemmer Rudmer Heerema daagde Britt Eerland uit voor een potje iPong en deed dat niet onverdienstelijk. Heerema bezoekt veel sportwedstrijden en was vorig jaar ook bij het NK Tafeltennis en één van de interland aanwezig. Bij hem was het in die zin ook bijna onmogelijk om sport nog hoger op zijn prioriteitenlijst te krijgen.

Britt moest even wennen aan de kleine tafel, waar het kamerlid goed van gebruik wist te maken. De topsporter in Britt zorgde ervoor dat hij bij twee punten bleef steken: 11-2.