03 november 2017

Verslag verenigingsbezoek TTV Stede Broec

 

Verslag verenigingsbezoek TTV Stede Broec 17 oktober 2017

Op dinsdagavond 17 oktober heeft bij TTV Stede Broec het tweede verenigingsbezoek van een reeks van bezoeken in de afdeling plaatsgevonden. Deze gesprekken worden georganiseerd door de afdelingsondersteuner van Holland-Noord, David de Gilder. Namens de afdeling waren David en Ron Suanet (jeugdzaken en waarnemend voorzitter) van de afdeling aanwezig bij het gesprek. Namens TTV Stede Broec waren bestuurs-en commissieleden Angela Broersen, Karin Brinkkemper, Job Neuvel, Tom Buijsman, Robert Pronk, Jan Miedema en Arthur Koomen aanwezig.

Zoals al te zien is, werden we hartelijk ontvangen door een grote groep bestuursleden en commissieleden van Stede Broec. Met hen hebben we het over een breed scala aan onderwerpen gehad, waardoor de afdeling de vereniging een stuk beter heeft leren kennen, en hopelijk ook andersom. Stede Broec is een grote vereniging, met momenteel meer dan 130 leden, waarvan er zo’n 30 jeugdleden zijn. De vereniging werkt met een grote groep vrijwilligers vanuit haar mooie accommodatie in Grootebroek hard om in de behoeften van hun leden te voorzien. Ook heeft de vereniging een jeugdbeleidsplan bedacht, waar het inzet op het behoud van oudere jeugd door te proberen het niveau van de spelers omhoog te krijgen.  Wij vinden Stede Broec vanwege zijn mooie accommodatie en behoefte om bij te dragen aan ontwikkeling van de tafeltennissport een hele mooie locatie om in de toekomst mooie evenementen in te organiseren. Complimenten dus!

We hebben een aantal belangrijke zaken besproken tijdens het bezoek. We hebben het uitgebreid gehad over het behouden van oudere jeugdleden, een van de belangrijkste punten van het jeugdbeleidsplan van Stede Broec. Een van de manieren waarop de vereniging dat wil doen, is door te werken met een hoofdtrainer van hoog niveau, om de jeugd op niveau te krijgen, en eigen trainers op te leiden. Inmiddels is Lars Wildenborg in dat kader begonnen met het geven van jeugdtrainingen. Wij zijn erg blij dat er een vereniging in onze afdeling is die op deze manier wil investeren in het tafeltennis, en voor 100% voor haar ideeën wil gaan. Wij willen dan ook Lars en de vereniging veel succes wensen met elkaar. Het werven van jeugdleden blijft voor elke vereniging een grote uitdaging, dus ook daarover hebben we uitgebreid gesproken. Stede Broec kijkt daarbij in het bijzonder weer uit naar het Kindertafeltennisfeest op 9 en 10 december, wat voor de vereniging altijd een succesvolle activiteit is. Ook hebben we de ontwikkelingen binnen de afdeling en de NTTB centraal besproken, en dan in het bijzonder over wat er allemaal mogelijk is bij de bond en bij de afdeling.

Op die manier kijken wij dus terug op een erg nuttig overleg, waarbij we als afdeling de vereniging Stede Broec een stuk beter hebben leren kennen. We hopen en denken dat dat voor Stede Broec andersom ook geldt. Tijdens het gesprek noemden we al het belang van het warmhouden van contacten; we hopen dat ook de communicatie tussen de afdeling en de vereniging door dit bezoek een impuls heeft gekregen en dat we in de toekomst nog veel meer met elkaar te maken zullen hebben.

In de nabije toekomst hebben het afdelingsbestuur en de afdelingsondersteuner nog meer verenigingsbezoeken gepland. In die gesprekken hopen wij ervaringen uit te wisselen, verenigingen te ondersteunen waar nodig, en het contact tussen de vereniging en de afdeling te verbeteren. Wilt uw vereniging ook in gesprek met de afdeling? Neem dan contact op met David de Gilder, afdelingsondersteuner@nttb-hollandnoord.nl.