13 juli 2017

NTTB Jeugdcup 2017

NTTB Jeugdcup 2017

Het afgelopen weekend stond wat tafeltennis betreft in het teken van de NTTB Jeugdcup, waar de welpen en pupillen van alle afdelingen op Papendal tegen elkaar streden. De afdeling Holland-Noord werd vertegenwoordigd door de volgende spelers:

Meisjes-welpen

1) Roos Briefjes (Limmen)

2) Lieke Nunnink (Nieuw Vennep)

3) Lisanne Born (TSTZ Haarlem)

 

Meisjes-pupillen

1) Xijin Zheng (Amsterdam)

2) Melanie Bosselaar (DOV)

3) Tanja Misconi (Amsterdam)

 

Jongens-welpen                                            

1) Ivan Kahn (Amsterdam)

2) Anuar Behari (Diemen)

3) Seth Oomen (Amsterdam)

 

Jongens-pupillen

1) Mads Oomen (Amsterdam)

2) Mika Wiersma (Spirit)

3) Matan Friedmann (Amsterdam)

Zij werden begeleid door Yana Timina, Tanja Helle, Ka Chun Lai, en David de Gilder, met Hanna Kruishaar als teambegeleider.

Op zaterdag speelden de jongens en de meisjes hun wedstrijden in poules van 4 afdelingen. De meisjes werden 4e in een erg zware poule en de jongens 2e, vooral dankzij een knappe en spannende wedstrijd tegen afdeling Noord. Na het diner en een overnachting in hotel Papendal was op zondag de 5e plaats dus het maximaal haalbare voor de meisjes, en waren de jongens nog in de race voor de winst. Zeker op zondag lag het niveau erg hoog en waren de spelers behoorlijk aan elkaar gewaagd. De meisjes wonnen een spannende kruisfinale tegen afdeling West en de jongens verloren hun spannende halve finale tegen Midden. Vervolgens verloren de meisjes de wedstrijd om de 5e en 6e plaats en werden dus 6e, maar de jongens wonnen hun laatste wedstrijd, waardoor zij als 3e eindigden! Dit betekende een verbetering van het resultaat van vorig jaar, toen de meisjes ook 6e werden, maar de jongens 4e. De spelers hebben het dit jaar weer fantastisch gedaan, en mogen stuk voor stuk erg trots op zichzelf zijn. Wij willen alle spelers en natuurlijk de coaches dan ook hartelijk bedanken voor hun grote inzet en ze feliciteren met hun goede resultaten!