15 juni 2017

Amsterdamse Jeugdkampioenschappen Tafeltennis 2017

Amsterdamse Jeugdkampioenschappen Tafeltennis 2017

Op zaterdag 20 mei werden in de nieuwe accommodatie van Tempo-Team de eerste Amsterdamse Jeugdkampioenschappen Tafeltennis gespeeld. Het toernooi duurde van 10 uur ‘s ochtends tot half 6 ’s middags, en was met 73 deelnemers een groot succes! Er werd op drie verschillende niveaus gespeeld: de recreantenklasse, 6e tot 4e klasse, en 3e klasse tot landelijk A. De beste vier spelers van elke klasse mochten later op de dag een klasse hoger meedoen.

In de recreantenklasse won Simon Sandberg van TTV Amsterdam in de finale met 2-0 van Florian Christian van TTV Diemen, en samen met Mats Waersegers (TTV Amsterdam) en Boris Theunissen (Tempo-Team) mochten zij dus meedoen in de volgende groep. Aangezien het niveau in deze klasse best hoog lag, konden zij daar prima meekomen!

 

In de groep 6e tot 4e klasse werd Anuar Behari uiteindelijk de winnaar, die met 2-0 van Mauro Legemaate won in de finale, die dus tussen twee spelers van TTV Diemen ging. Devin Lieuw A Soe (TTV Amsterdam) werd uiteindelijk derde in deze klasse, ten koste van Indy Burer (Tempo-Team). Deze vier heren mochten het dus gaan proberen in de hoogste klasse.

 

In die hoogste klasse kregen we een erg spannende, en misschien wel onverwachte finale voorgeschoteld, die ging tussen Mads Oomen van TTV Amsterdam en Joël Nabarro van Tempo-Team. Uiteindelijk won Mads na 5 games, en mag hij zich dus een jaar lang Kampioen van Amsterdam noemen! Gefeliciteerd Mads! Eervolle vermeldingen zijn er verder voor Philip Zovko (TTV Amsterdam), die derde werd ten koste van Bart den Boef (Tempo-Team). En alle andere deelnemers van de dag verdienen natuurlijk ook een groot compliment: bedankt voor jullie aanwezigheid, en goed gespeeld allemaal!

Voor geïnteresseerden is dit de link waar de uitslagen te vinden zijn: https://www.toernooi.nl/sport/events.aspx?id=660472C0-DED6-4F9A-9191-A29C527DF168, of ga naar toernooi.nl en zoek op ‘’Jeugdkampioenschap Amsterdam’’

De organisatie van het toernooi was in gezamenlijke handen van de verenigingen Tempo-Team, TTV Diemen, TTV Amsterdam, en AMVJ. De verenigingen werden ondersteund door de gemeente, zowel met een subsidie voor de recreantenklasse, als met een toernooileider in de persoon van Paul Molenaar. De organisatie en de voortgang van het toernooi verliepen beide erg soepel, en wij bedanken daarvoor alle organiserende verenigingen, Tempo-Team voor de gastvrijheid, de gemeente en natuurlijk Paul! We kunnen in ieder geval spreken van een groot succes, in het bijzonder omdat dit pas de eerste keer was dat de Amsterdamse Jeugdkampioenschappen georganiseerd werden. De goede samenwerking tussen de verenigingen was erg mooi om te zien, en er is natuurlijk nog meer te bereiken wanneer er meer verenigingen betrokken raken! De samenwerking is namelijk nog verder gevorderd dan alleen de organisatie van dit toernooi. Dit jaar is er in Amsterdam in samenwerking met de gemeente ook een TT-2 opleiding gestart, doordat de verenigingen uitgebreid hebben meegedacht en geholpen met de aanmeldingen. De organiserende verenigingen hebben een hoop met elkaar kunnen bespreken, en wie weet breidt de samenwerking de komende jaren nog wat verder uit. In ieder geval hopen we alle deelnemers van dit jaar, en nog een hoop meer, volgend jaar weer terug te zien bij de Amsterdamse Jeugdkampioenschappen Tafeltennis!