02 oktober 2019

Afdelingsvoorronde Nationale Jeugdmeerkampen 2019-2020

Afdelingsvoorronde Nationale Jeugdmeerkampen 2019-2020

Op zondag 29 september zijn bij de ttv Stede Broec de voorronden van de Nationale Jeugdmeerkampen (NJM) 2019-2020 gespeeld.  In totaal hebben 63 spelers/speelsters de moeite genomen zich in te schrijven. 19 spelers waren sowieso vrijgesteld van de voorronde (A en B-licentiespelers/speelsters). Voorts waren voor deze voorronde vrijgesteld de jongens welpen en pupillen. Alle meisjes hoefden ook nog niet aan te treden. Gestart werd dus met de jongens junioren en jongens kadetten.

Bij de jongens junioren werden een zes- en een zevenkamp gespeeld in best of five. De nrs. 1 en 2 werden automatisch geplaatst voor de afdelingsfinaleronde welke op 27 oktober a.s. zal worden gespeeld in sporthal De Struijck te Zaandam.
De nrs. 3 uit beide poules maakten samen uit wie met de laatste finaleronde plek er vandoor gaat. De verliezer van deze wedstrijd werd de eerste reserve.
Bij poule 2 moest de meerkampregel er aan te pas komen wie de nr. 2, 3 en 4 werden. Sebastiaan was uiteindelijk de meest gelukkige.
De wedstrijd om een finaleplaats tussen de nrs. 3 werd gewonnen door Erwan Belouard.

Bij de jongens kadetten werden een zes- en een vijfkamp gespeeld. In de zeskamp plaatsen de nrs. 1 t/m 4 zich voor de finaleronde in Zaandam en in de vijfkamp de eerste drie.
Bij deze poules speelden na afloop de niet-geplaatsen nog om de volgorde van de reserve plaatsen.
De plaatsingsvolgorde van de reserves wordt nu aangevoerd door Max Ieremieiev (HTC). Hij was in een spannende vijf games wedstrijd Chris van Kampen (Stede Broec) net de baas.
Derde reserve wordt Luc Dekkers (HTC) die van verenigingsgenoot Robin Sneek met 3-1 won.

Bekijk de volledige uitslagen HIER.

Tot 27 oktober in Zaandam!  Dan zullen de B-licentiespelers en de jongens welpen, pupillen en de meisjes ook van de partij zijn.
Communicatie over de finaleronde van de afdeling in Zaandam zal zo spoedig als mogelijk naar de jeugdcoördinatoren en toernooileiders van de verenigingen worden toegezonden.