Harry Feenstra Bekercompetitie 2017-2018

Harry Feenstra Bekercompetitie 2017/2018

Voor deze editie van de Harry Feenstra Bekercompetitie zijn er in totaal  84 teams ingeschreven. Helaas is dit er eentje minder dan in de voorafgaande editie.

Bij het maken van de indeling van de poules zijn er, op grond van de regels die hiervoor vermeldt staan op het inschrijfformulier, op grond van hun rating een aantal teams in een klasse lager ingedeeld dan de klasse waarvoor zij hadden ingeschreven.

De verenigingen worden verzocht om het programma goed door te nemen en eventuele vergissingen z.s.m. per e-mail door te geven aan Joop Broerse.

In iedere klasse staat bij de indeling van de poule vermeldt welke teams zich uit de eindstand van de 1e ronde direct, dan wel via een tussenronde, plaatsen voor de 2e ronde,

In de 2e ronde beginnen alle teams weer met 0 punten met uitzodering van de afdelingsklassen, de 2e klasse en de 6e klasse. In deze klassen spelen de teams twee volledige rondes tegen elkaar waarbij de punten behaald in de 1e ronde in de 2e ronde blijven meetellen.

Wedstrijdformulieren moeten uiterlijk twee postwerkdagen na de wedstrijd ontvangen zijn op het wedstrijdformulier vermeldde adres. Hierbij heeft de verzending van ede formulieren per e-mail veruit mijn voorkeur boven verzending per post

De tussenstanden van de poules zullen tweemaal per week op de site van de afdeling worden gepubliceerd.

 

Bij de Harry Feenstra Bekercompetitie moet U met de volgende regels rekening houden:

1. Het later toevoegen van spelers aan een team wordt slechts bij hoge uitzondering toegestaan waarbij er rekening meer moet worden gehouden dat een team uit niet meer dan de maximaal vijf toegestane spelers mag gaan bestaan en de toe te voegen speler geen versterking van het team mag zijn.

2. Het is toegestaan, indien voor een team meer dan 2 spelers zijn opgegeven, om in een wedstrijd tegen het ene team in een andere samenstelling te spelen dan in de wedstrijd tegen het andere team., Ook is het toegestaan dat een bij het team opgegeven speler alleen in het dubbelspel uitkomt.

De onder dit team genoemde regels zijn niet van toepassing als één van de spelers een invaller is.

3. Het is niet toegestaan om gelijktijdig wedstrijden in twee poules te spelen.

4. Het niet opkomen van een team wordt beboet met € 35,00.

5. Als een team niet opkomt wordt een poule niet opnieuw vastgesteld. De wel aanwezige teams krijgen 5 punten voor de niet gespeelde wedstrijd  tegen het niet opgekomen team. Tevens zal aan het niet opgekomen team een boete worden opgelegd.

6. Indien een team twee of meer keer niet is opgekomen zullen alle tegen dit team behaalde resultaten uit de eindstand worden verwijderd.

7. Het te laat ontvangen van een wedstrijdformulier wordt beboet met € 5,00.

8. Voor het verplaatsen van een wedstrijd wordt alleen toestemming gegeven als de andere in dezelfde poule uitkomende teams hiermee akkoord gaan.

9. Het is toegestaan dat een team met slechts 1 speler opkomt. De partijen die niet gespeeld kunnen worden zijn winstpunten voor de andere partij. 

10. Bij gelijk eindigen in een poule wordt, indien van belang voor plaatsing in de volgende ronde, gekeken naar het onderlinge resultaat. Indien Teams uit verschillende poules een zelfde aantal punten hebben behaald zal er om te bepalen welk team zich voor de 2e ronde plaatst gekeken worden naar het resultaat behaald tegen de hoger geëindigde teams te beginnen met het resultaat behaald tegen de nr. 1

11. Het terugtrekken van een team is niet mogelijk.

De 2e ronde zal worden gespeeld in de volgende periodes:

Speelweek 1 van 19-02-2018 t/m 24-02-2018

Speelweek 2 van 26-02-2018 t/m 02-03-2018

Speelweek 3 van 23-04-2018 t/m 04-05-2018

Speelweek 4 van 07-05-2018 t/m 18-05-2018

De halve finales en de finales zullen worden gespeeld op vrijdag 25 mei in de zaal van de vereniging Flits/Theresia..

Met vriendelijke groet,

Joop Broerse

Telefoon 06-53336150 e-mail bekerwedstrijden@nttb-hollandnoord.nl