09 maart 2018

Zeer geslaagd starterstoernooi TTV Zevenaar

Ook dit jaar heeft de tafeltennisvereniging TTV Zevenaar weer een tafeltennistoernooi voor jeugdige starters georganiseerd. Dit toernooi is speciaal voor kinderen die sinds kort de sport tafeltennis beoefenen of in de laagste klasse van de jeugdcompetitie spelen. In totaal deden er 30 kinderen mee in de leeftijd van 8 t/m 13 jaar, allen afkomstig van 7 verschillende verenigingen. 

Het eerstvolgende starterstoernooi vindt plaats bij ttv SKF op zaterdag 12 mei!        

Uit de voorronden poule A, B, en C werd er, middels het spelen van meerkampen, een selectie gemaakt welke kinderen door gingen naar de vervolgronden. Op deze manier werd iedereen naar sterkte ingedeeld en kreeg elke deelnemer een kans om in zijn poule een mooie beker te winnen. Ook hier werden er meerkampen van 5 kinderen gespeeld. Uit  elke poule mochten de nummers 1 t/4 in de 3 finaleronde bepalen wie er voor de hoogste prijs mocht spelen.

In de C poule waren het de zusjes Inge en Loes Bolder van DSV Relax wie er 3e of 4e zou worden. In een spannende partij was het Loes welke met 2-1 van haar jongere zusje Inge won en 3e werd. Om de 1e en 2e plaats ging de strijd tussen Madi van der Ven van TVO en Stefan Blom van Tian. Helaas voor Stefan was Madie iets te sterk voor hem en moest de 1e plaats afstaan aan Madie.

In de B- poule, waar de wat gevorderde kinderen zaten, lagen de verschillen heel dicht bij elkaar. Het talentvolle 9-jarige meisje Sabina Sapkota van TVO wist in 3 games te winnen van Djena El Haliem van Kracht en Vriendschap en mocht de 3e prijs mee naar huis nemen. Arjan van Ooijen van Litac en Teun Verweij van Kracht en Vriendschap mochten in hun partij uitmaken wie de 1e prijs ging behalen. De 9-jarige Teun had toch 3 games nodig om de partij naar zich toe te trekken en als 1e te eindigen.

In de A poule speelden de kinderen welke al wat meer speelervaring hadden doordat zij competitie spelen. De finale wedstrijden werd een onderonsje tussen 4 spelers van Litac. Met een heel klein verschil won Guus Bleumink van Wout van Ooijen in 3 games en ging met de 3e prijs naar huis. In een spannende en gelijk opgaande partij, waar voor elke punt geknokt werd, was het Mees Bleumink welke in de 3e game nipt met 11-8 van Jochem Smees. Hij mocht zich terecht de nummer 1 van het toernooi noemen.

Mede door zijn inzet en plezier ging de prijs voor de strijdlustigste speler ging naar Thomas Ulbrink van DSV Relax. De prijs voor het “aankomende toppertje “was voor Abdullah Kabatas van TTV Zevenaar dankzij zijn goede spel en zijn brede glimlach.
We mogen zeggen dat het toernooi voor alle kinderen leuk en leerzaam was dit mede dankzij de hulp van de jeugd van TTV Zevenaar en de geweldige organisatie.