07 juni 2019

Verslag TVO breed motorisch opleiden

TVO (gld) 06-06-19 – Op donderdagavond heeft TVO Oosterhout een gasttraining gehad van Martijn Spithoven met het onderwerp breed motorisch opleiden. 12 kinderen en 3 trainers van TVO waren aanwezig om te ervaren hoe we tafeltennis kunnen leren met behulp van het Athletic Skills Model (ASM, www.athleticskillsmodel.nl)

Met betrekking tot meerdere balsporten, uitdagende spelletjes en sporten op sokken zijn meerdere punten van het ASM-model uitgevoerd. Van het uitvoeren van donorsporten en technisch adaptief trainen waren al 8 van de 10 onderdelen aanbod gekomen van het ASM-model en dat al binnen 15 minuten.

Deze alternatieve sportmethode heeft als doel om betere prestaties te behalen, minder blessures op te lopen door meerdere spieren te trainen, meer creativiteit te ontwikkelen (bij zowel de spelers als trainers) en meer plezier te hebben in het trainen.

Het plezier was op ieder gezicht van de kinderen terug te zien, met leeftijden van 10 tot 16 jaar. De trainers stonden er versteld van hoe geconcentreerd de kinderen bezig waren met het trainen. Terwijl de kinderen druk bezig waren kregen de trainers meer informatie over het implementeren van het ASM-model.

De training is voorbijgevlogen en overal waren bezwete kopjes te zien. Na een leerzame avond voor iedereen is de training afgesloten met het spelletje ‘ping pong rond de tafel’.

Namens iedereen van TVO willen wij Martijn nogmaals bedanken voor het geven van de extreem leerzame gasttraining. Hopelijk gaan er nog meer verenigingen genieten van deze uitzonderlijke kans.

Bram Schutte, Trainer TVO Oosterhout (gld)

Ook een gasttraining Breed Motorisch Opleiden bij je eigen vereniging? Neem dan contact op met Afdelingsondersteuner Martijn Spithoven: afdelingsondersteuner@nttbgelre.nl