09 maart 2018

Jeugdklassentoernooi 2018

Zaterdag 3 maart vond het jaarlijkse jeugdklassentoernooi tijdens de NK in Zwolle plaats. Maar liefst 19 spelers verdeeld over 5 klassen probeerden de eer van de afdeling Gelre hoog te houden. Deelnemers werden ingedeeld met 7 spelers van de andere afdelingen waardoor iedereen behoorlijk wat wedstrijden kon spelen op zijn of haar niveau. Tussendoor en na afloop was er ook nog ruim de tijd om de wedstrijden van het NK te bekijken.

Voor dit evenement werden de spelers/speelsters die in de Najaarscompetitie 2017 in de afdelingsklassen jeugd de hoogste winstpercentages hebben behaald uitgenodigd. Per jeugdklasse kunnen uit iedere afdeling maximaal 4 spelers deelnemen. Nadat alle spelers zich in de shirtjes van de afdeling hadden gehesen kon er om 10.00 uur gestart worden. 

Hoofdklasse/A-klasse: Indy van der Ley (Litac), Julius Buiten (Litac), Jesper van Zanten (Hutaf) en Joor Bleumink (Litac)

In de A-klasse haalde Indy van der Ley de kwartfinale, helaas was dat ook het eindstation.

1e Klasse/B-klasse: Ruben Grievink (SMD), Rens Verriet (GTTC), Davey Fles (SMD), Niels Degens (Zevenaar)

In klasse B haalden maar liefst twee spelers uit Gelre de kwartfinale. Daar moesten Niels Degens en Ruben Grievink echter tegen elkaar waarbij de laatste won en de halve finale wist te bereiken. Daarna was het helaas ook voor Ruben over.

2e Klasse/C-klasse: Remko de Kruijf (Velp), Toine van Viegen (SKF), Joeri Visch (Getave)

Ook in de C-klasse haalden twee spelers de laatst acht en ja hoor, ook hier moesten ze tegen elkaar. Ruben de Kruif was eerst te sterk voor Toine van Viegen. Daarna won Ruben ook vrij simpel zijn halve finale. In de finale dolf hij echter het onderspit. Toch gefeliciteerd met het beste resultaat van de dag.

3e Klasse/D-klasse: Rik Vriesen (SMD), Gerbrand van Dam (Sethone), Bram Schneider (SMD), Liz Beers (GTTC)

In de D-klasse wist geen van de spelers uit Gelre de laatste acht te bereiken. Volgende keer beter.

4e Klasse/E-klasse: Piet Rijsemus (Essentia), Sander Dam (TN), Maxim Kashirskiy (TCB), Bastian Ramakers (TVO).

Piet Rijsemus tenslotte haalde in de E-klasse de laatste acht maar dat was voor hem helaas direct het eindstation.

Wij danken alle deelnemers, coaches, chauffeurs en ouders voor hun aanwezigheid en inzet.