16 februari 2017

Halve finales Nationale jeugdmeerkampen

Afgelopen zondag werden in Assen de halve finales van de Nationale Jeugdmeerkampen gehouden. Op de deelnemerslijst stond ook een groot aantal deelnemers uit Gelre.

Volledige uitslagen toernooi.nl

Jongens Junioren:
In deze categorie kwamen er vier spelers uit Gelre in actie. De beste prestatie kwam van Douwe Peper (SKF) die zich met een tweede plaats in de poule plaatste voor de barrage. Hierin wist hij uiteindelijk een wedstrijd te winnen waardoor zich heeft geplaatst voor de finale. De overige spelers overleefden de halve finale niet. Romano Versteegen (SKF) werd derde, Ricco Gerritsen (Hutaf) vierde en Lars Banning (Litac) vijfde in zijn poule.

Jongens Kadetten:
Twee spelers wisten zich te plaatsen voor de finale. Lode Hulshof (Litac) wist ongeslagen te blijven in zijn poule. Winston Koster (Cevelum) werd gedeeld derde en bij het tellen van de games kwam er positief nieuws, ook geplaatst voor de finale. Jasper van de Loo (SKF) en Niek Schoenmaker (Hercules) werden respectievelijk vierde en zesde en zijn hiermee uitgeschakeld.

Jongens Pupillen:
Slechts een deelnemer uit Gelre bij de jongens Pupillen. Sam ten Westenend (Hutaf) wist in zijn laatste wedstrijd een 0-2 achterstand in games om te buigen, hierdoor werd hij tweede in zijn poule. Dit betekende niet alleen een startbewijs voor de finale, ook werd Sam beloond met een A licentie.

Jongens Welpen:
Stijn Stellaard (Hutaf) eindigde op een derde plaats, voldoende voor plaatsing in de finale. Roemer de Koning (Tafeltennis Nijmegen) wist knap een wedstrijd te winnen en eindigde als vijfde in zijn poule.

Meisjes Junioren:
Suus Duk (Treffers-Arnhem) werd als reserve opgeroepen, helaas kwam zij niet tot winst.

Meisjes Kadetten:
Chana van der Venne (Revanche) werd gedeeld tweede. Met een gelijk gamesaldo werd het punten tellen, Chana had daar het hoogste resultaat en plaatste zich voor de finale. Ook bij Evi ten Have (Hercules) werd het kijken naar het onderling resultaat, drie meisjes kadetten eindige op een gedeelde derde plaats. Helaas pakte dit voor Evi verkeerd uit en is de halve finale het eindstation.

Meisjes Pupillen:
Anne van Bolderen (Hutaf) kwam niet in de problemen en eindigde ongeslagen op de eerste plaats. Julia Reneerkens (Tafeltennis Nijmegen) kwam een game te kort en werd vierde in haar poule.

Meisjes Welpen:
Deze categorie speelde de halve finale al in een eerdere stadium, waarbij Iris Leskens (SKF) zich al plaatste voor de finale.

De finale zal worden gespeeld in het weekend van 27 en 28 mei in Panningen. Een resumé van de acht spelers uit Gelre die daar actief zullen zijn:

Douwe Peper (SKF)
Lode Hulshof (Litac)
Winston Koster (Cevelum)
Sam ten Westenend (Hutaf)
Stijn Stellaard (Hutaf)
Chana van der Venne (Revanche)
Anne van Bolderen (Hutaf)
Iris Leskens (SKF)