09 mei 2019

Workshop Paratafeltennis bij Revant in Breda

Er wordt op donderdag 9 mei een workshop Paratafeltennis gehouden bij Revant in Breda. Belangstellende tafeltennistrainers, bewegingsagogen/therapeuten, buurtsportcoaches en sportconsulenten komen in 2,5 uur allerlei interessante dingen te weten over tafeltennis als revalidatiesport. 

Tafeltennis is één van de sporten die veel beoefend wordt in revalidatiecentra en de sport is zeer geschikt om, aansluitend aan of zelfs tijdens een revalidatietraject, structureel te beoefenen. We denken hierbij aan trainingen op het revalidatiecentrum, het stimuleren van de overstap naar een vereniging, en in het verlengde hiervan ook aan wedstrijdaanbod en talentherkenning en topsport (de Dongense Kelly van Zon is regerend wereld- en paralympisch kampioene!). Binnen de Tafeltennisbond is een programma ontwikkeld: Tafeltennis in het revalidatieprogramma
 
De workshop
Deze workshop zal zich richten op zowel bewegingsagogen/therapeuten, fysiotherapeuten, sportconsulenten, buurtcoaches als tafeltennistrainers. Tot nu toe is er weinig contact tussen deze verschillende sport- en beweegaanbeiders. Deze workshop is er op gericht om aansluiting te vinden, bij elkaar in de keuken te kijken en elkaar te leren kennen. De deelnemers gaan naar huis met nieuwe inzichten en met een nieuw netwerk. Marit Martens-Scheers, bewegingsagoog van Movido, en Saskia Meijer, trainer van RTC Paratafeltennis Rotterdam, zullen het inhoudelijke programma verzorgen. Zij willen samen met de cursisten de verbinding zoeken tussen revalidatiecentra, trainers en verenigingen. 

Voorlopig programma

17:00 uur                      Inloop

17.15 uur                          Inleiding/belang van tafeltennis

17.30 – 18.15 uur         De bewegingsagoog versus de tafeltennistrainer

18.15 – 18.45 uur         Pauze met broodjes en informeel uitwisselingsmoment 

18.45 – 19.30 uur         De tafeltennistrainer versus de bewegingsagoog

19.30  uur                        Afsluiting.

De locatie
Medische specialistische Revalidatie Revant
Brabantlaan 1
4817 JW Breda

Aanmelden

Als u deze workshop bij wilt wonen, kan dat hier tot 1 mei.

De kosten voor deze workshop zijn €10,00.*

*toelichting

  • Deze workshop is gratis voor NTTB-leden.
  • Deelnemers ontvangen na afloop een factuur.
  • Opgave verplicht tot betaling.