Johan Cruyff Foundation

Sinds 2014 werken de NTTB en de Johan Cruyff Foundation samen op het gebied van paratafeltennis. Doel van de samenwerking is erop gericht om jongeren kennis te laten maken met de sport maar ook de ondersteuning van talenten staat hierin centraal.

De Johan Cruyff Foundation

De Johan Cruyff Foundation brengt jeugd vooruit door beweging waardoor ze samen kunnen spelen en groeien in hun ontwikkeling. Door sport en spel worden kinderen fitter, leren ze met elkaar omgaan en ontwikkelen zij zichzelf. Daarom willen wij ze stimuleren om te bewegen met onze projecten zoals de Cruyff Courts, Schoolplein14 en de sportprojecten voor kinderen met een beperking.

Elke week brengen wij zo wereldwijd duizenden kinderen in beweging. De Johan Cruyff Foundation wordt gesteund door een aantal vaste partners: Nationale Postcode Loterij, Seacon Logistics, VodafoneZiggo, COOP, TenCate Grass, Cargill, People’s Postcode Lottery, La Caixa Foundation en Fundació FC Barcelona.

Samenwerking Cruyff Foundation en NTTB
Laagdrempelig en door iedereen te beoefenen: Tafeltennis!
De tafeltennissport biedt met fun, wedstrijdsport en topsport een scala aan variaties waardoor een ieder zich kan ontwikkelen, zowel op fysiek als op sociaal gebied. Een belangrijke kern van onze sport is plezier en zelfvertrouwen. De samenwerking met de Cruyff Foundation biedt de NTTB kansen om dit te ontwikkelen, juist ook voor kinderen en jongeren met een beperking.
De tafeltennisbond organiseert zowel prestatie- als recreatieve wedstrijdvormen, werkt nauw samen met verenigingen op het gebied van trainingsmogelijkheden en heeft daarnaast een adviserende rol naar de speler en omgeving.